|

MGK öne çekildi

Barzani’nin referandum inadı Ankara’yı en üst düzeyde alarma geçirdi. Gelişmeleri ele almak için 27 Eylül’deki MGK’nın 22 Eylül’e çekil diğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak’ta devlet ilanına ‘evet’ demeyiz. Barzani bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu toplantıdan sonra çok daha net, açık görecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:24 - 16/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
MGK öne çekildi
MGK öne çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referandum tartışmalarıyla ilgili, “Bunu akıl tutulmasından öte bir şey olarak görüyorum, bu ciddi manada bir siyasi acemiliktir, böyle bir siyaset anlayışı olamaz.” dedi. Mabeyn Köşkü’nde ATV ve A Haber ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Eylül’de yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısını referandum olayını da gündeme alarak 22 Eylül’de yapacaklarını söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YENİ BİR KARAR SÜRECİNDEYİZ

(Barzani’nin Irak’ın bağımsızlık referandumu kararı) Şu anda bu atılan adımlar bizi ister istemez yeni bir karar sürecine itti. Biz bu ayın 27’sinde Milli Güvenlik Kurulu (MGK ) toplantısı yapacaktık. Şimdi Amerika dönüşü 22’sinde, içinde bu referandum olayını da gündeme aldığımız, MGK toplantısını çektik ve MGK toplantısını ayın 22’sinde saat 15.00’te yapacağız. Bunun arkasından Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak ve bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak, hükümet de ayın 22’sinde verecek. Bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu MGK toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi çok daha net, açık görecektir.”

  • AFRİN’DEN TAVİZ VEREMEYİZ
  • Şu anda bizim için Afrin önemli bir yer. Afrin’den taviz veremeyiz. Zira Kuzey Suriye, terör koridoru olamayacaktır, olmayacaktır. Burayı bir terör koridoru olarak düşünenler varsa bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti buna asla müsaade etmeyecektir. Bütün tedbirlerimiz, diplomatik çalışmalarımız bu istikamette yapılmıştır. Şimdi Rusya ile görüşmelerimizi yaptık. İdlib’in huzuruna yönelik şu anda bunu Rusya ile birlikte götürüyoruz.
SİZ NE UTANMAZ ADAMSINIZ

Sen burada kimin avukatlığına soyunuyorsun. Benim burada bu kadar Mehmetçik’im şehit ediliyor. Yahu siz ne utanmaz adamsınız. Nasıl bunları konuşuyorsunuz. Diğeri zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor. İstediğiniz kadar üzülün. İnlerine gireceğiz. Bu mücadeleyi tek terörist kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz. (Tuğluk’un annesinin cenaze törenindeki olaylar) Bu süreci yakından takip ettim ve oraya gelen 20-25 kişilik grup, içlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi. Böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette.

Şerif'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şerif’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Mabeyn Köşkü’ndeki kabul, basına kapalı 1 saatten fazla sürdü.

Teog kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Bu kararın süratle alınması gerektiğini Başbakan Yıldırım’la paylaşacağını belirten Erdoğan şunları kaydetti: “Biz TEOG'la mı geldik? Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Üniversite imtihanında da başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz. Yapmamız gereken şey nedir? Okullardaki seviyeyi yükseltmek” Milli Eğitim'in verdiği takviye derslerin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, “Kendi öğretmenlerimiz bize yeter. Bizim devletimiz bunu karşılayacak güçtedir." dedi. Erdoğan, sınavsız nasıl devam edileceğiyle ilgili soru üzerine, “Aynen devam edecek. Eğer farklı okullara gitme durumu falan olursa her okul kendisi, kendi imtihanını yapar, o okula geçmek isteyen de o okulun imtihanına girer, kazanırsa devam eder” diye konuştu.

Trump'la görüşme 21 Eylül'de

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster, yaptığı açıklamada 21 Eylül Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında görüşme gerçekleşeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu için gelecekleri New York'ta görüşecek.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Suriye
#Irak
#Barzani
7 yıl önce