|

Minibüs ve dolmuşlara güvenlik kamerası

İBB, devrim niteliğinde bir projeyi hayata geçirdi. Metro ve metrobüslerin ardından, her gün yüzbinlerce vatandaşın kullandığı 7 binin üzerinde minibüs ve taksi dolmuşa da 28 bin güvenlik kamerası ile takip sistemi getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 2/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Minibüs ve dolmuşlara güvenlik kamerası​
​Minibüs ve dolmuşlara güvenlik kamerası​

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Akıllı Şehirler Projesi kapsamında devrim niteliğinde bir projeyi hayata geçirdi. Yolcu ve sürüş güvenliği, can güvenliği, hırsızlık, gasp, kayıp-çalıntı kontrolü ve kural ihlallerinin kontrolünün yanı sıra haksız yapılan şikâyetlerde doğması mümkün mağduriyetler de önlenmiş olacak.


DENETLEME ARTACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge ile başta terör olayları olmak üzere meydana gelebilecek adli olayların araştırılması, delillere ve faillere ilişkin net bilgilere hızlı ulaşılması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Bu kapsamda İstanbul’da çalışan minibüs ve taksi dolmuş gibi toplu ulaşım araçlarının içerisine kayıt yapabilme özelliğine sahip kameralar yerleştirilmeye başlandı. Denetleme yetkisi ise İBB bünyesindeki UKOME ve İTK kurullarına verildi.
172 ARACA TAKILDI

Şimdiye kadar 85’i minibüs, 87’si taksi dolmuş olmak üzere toplam 172 aracın montajı yapıldı. Araçlarda panik butonu ve takip ünitesi de yer alacak ve araç içinde kör nokta olmayacak.

#Minibüs
#Dolmuş
#Güvenlik
#Kamera
7 yıl önce