|

Nisan ayında kar yolları kapattı

Erzurum ve Kars'ta gece saatlerinde etkili olan sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşlardan Ataman Bezer, "Kars'ta Nisan ayında kar yağması gayet doğal, 30 yıl önce 26 Haziran'da Kars'a kar yağdığını hatırlıyorum" şeklinde konuştu.

12:31 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 12:39 - 17/04/2019 Çarşamba
Nisan ortasında yağan kar şehri beyaza bürüdü.
Nisan ortasında yağan kar şehri beyaza bürüdü.

Erzurum, Kars ve Ardahan'da gece saatlerinde etkili olan sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Sabahın erken saatlerinde okul ve iş yerlerine giden vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısa sürede beyaza büründü.

Bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Vatandaşlardan Ataman Bezer, Kars'ta Nisan ayında kar yağışının normal olduğunu önceki yıllarda da yağışın etkili olduğunu söyledi.

30 yıl önce de yağmıştı

Kar yağışı nedeniyle araç üzerinde biriken karları temizlediğini ifade eden Bezer, "Kars'ta Nisan ayında kar yağması gayet doğal, 30 yıl önce 26 Haziran'da Kars'a kar yağdığını hatırlıyorum. Nisan, Mayıs değil Haziran'da Kars'a kar yağdı burası için normal bir durum" dedi.


Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlardan Çetin Demirci, baharı beklerken kış geri geldiğini belirterek, ""Sabah kalktığımızda her taraf karla kaplıydı, bizde kürekleri alıp karları kürüyoruz." dediKarayolları ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar, okulların bahçesinde kardan adam yaptı kar topu oynadı.

#Kars
#Erzurum
#Ardahan
#Okul
#Kar
5 yıl önce