|

Öğretmeni öldüren kiralık katilin ifadesi ortaya çıktı

Kartal’da bir ilkokulda öğretmenlik yapan İlkay Sivaslı'yı öldürdüğü tespit edilen kişi, polis tarafından yakalandı. Cinayet film senaryolarını aratmadı. Ögretmen İlkay Sivaslı (41)'nın 10 yıl birlikte olduğu bir kişiyle ayrıldıktan sonra bunalıma girerek kendisini öldürmesi için bir kiralık katil tuttuğu ancak kiralık katilin kadına aşık olduğu ve 24 gün boyunca onu öldüremediği kaydedildi. Kiralık katil polise verdiği ifadesinde kadın öğretmeni daha önce de öldürmeyi deneyip başaramadığı, olay günü ise İlkay Sivaslı'nın kendisine 'Beni öldür bu işi bitir' dediğini söyledi.

10:20 - 2/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 2/05/2019 Perşembe
DHA
Kiralık katil emniyetten çıkarılırken.
Kiralık katil emniyetten çıkarılırken.

İstanbul Kartal’da Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni İlkay Sivaslı, iddiaya göre kendi tuttuğu kiralık katil Tanju Doğan (48) tarafından öldürülmüştü. Kamera görüntüleri ve cep telefonu kayıtlarından yola çıkan polis ekipleri Doğan'ı olaydan kısa süre sonra yakalamıştı.

Kiralık katil Tanju D. (45) ifadesinde Sivaslı ile sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve tanıştıkları günden itibaren kadın öğretmenin sürekli 'beni nasıl öldüreceksin' diye sorduğunu söyledi.

İlk önce boğmaya çalışmış

Kadın öğretmenin kendisine kıyafet alıp, para verdiği bilgisini paylaşan kiralık katil, İlkay Sivaslı'yı ilk olarak boğmaya çalıştığını anlattı.

Sivaslı'nın evine gittiğini ve kadın öğretmenin kendisine sargı bezi vererek 'beni boğ' dediğini iddia eden kiralık katil, "Sargı bezini ip haline getirerek boğazına doladım, sıktım. Yüzü kızarmaya ve şişmeye başladı. Bu durumunu görünce dayanamayıp vazgeçtim" dedi.

Bu iş için 6 bin lira aldığını söyleyen kiralık katil, kadın öğretmenle bir süre sonra yeniden görüştüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir gün sabah yine beni evine çağırdı. Pendik'ten bir silah almıştık. O gün de sürekli ölümden konuştu. Bana silahı verdi, 'Beni öldür, bu işi bitir' dedi. Kendisini kalbimden vurmamı istedi. Israrlarına dayanamadım, yatak odasında yastığı göğsüne bastırıp ateş ettim. Yaralandı ancak ölmedi. Yaklaşık 1 saat sonra kendinden geçti. Evden çıktığımda 112'yi arayıp ambulans istedim. Öldüğünden haberim yoktu."


Katil bir gün sonra yakalanmıştı

Kartal'da 21 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen olayda ilkokul öğretmeni İlkay Sivaslı tabancayla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği düzenlediği operasyonda şüpheli Tanju D.'yi 22 Nisan 2019 tarihinde Adana'da yakalayarak gözaltına aldı.

  • Polis soruşturmasına göre İlkay Sivaslı'nın 10 yıl birlikte olduğu İ.E. adlı kişiyle aralarının bozulduğu ve ayrılmalarının ardından bunalıma girdiği tespit edildi. Kendisini öldürmeye karar veren İlkay Sivaslı'nın bunu kendi yapamayınca internet üzerinden kendisini öldürmek için bir kiralık katil tuttuğu tespit edildi. 6 bin lira karşılığında internetten bulduğu Tanju D. ile anlaşan İlkay Sivaslı'nın öldürüleceği günü beklemeye başladığı öğrenildi.

Beni arkadaşlarımın yanında öldürme

Ancak kadınla konuşan kiralık katilin Tanju D.'nin bir süre sonra kadına aşık olarak onu bir türlü öldürmeye yanaşmadığı tespit edildi. Tanju D.'nin kadınla her bulunmasında yada telefonla konuşmasını kaydettiği öğrenilirken bu konuşmalar sırasında İlkay Sivaslı'nın "Beklemekten bıktım. Beni ne zaman öldüreceksin". "Beni arkadaşlarımın yanında öldürme" gibi cümleler kullandığı tespit edildi.


Kiralık katil tutuklandı

Cinayet Büro Amirliği dedektiflerine kadınla yaptığı konuşmaların ses kayıtlarını veren Tanju D. işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Cinayet
#Kiralık katil
5 yıl önce