|

Ortaklık hesapları

Mahalli seçim yaklaşırken 24 Haziran’ın Millet İttifakı ortakları arasında dirsek teması dikkatleri çekiyor. 24 Haziran seçimlerinde hezimete uğrayan Millet İttifakı'nın ortakları ve CHP'nin gizli ortağı HDP, yerel seçimler için ittifak çalışmalarına başladı.

Nur Banu Aras
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:28 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri için ortaklık hesapları yapıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri için ortaklık hesapları yapıyor.

Aday adayları için başvuru süresinin sona erdiği CHP'de, diğer illerin adayları önümüzdeki günlerde yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanacak.

HDP'DEN DESTEK İSTEYECEK

Büyükşehirler için özel bir çalışma yapan parti, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını en son açıklayacak. Kulislerde, CHP'nin bu üç il için ittifak arayışında olduğu belirtiliyor. CHP'nin bu illerdeki adaylarını AK Parti ve MHP'nin isimlerini açıklamasından sonra kamuoyuna duyuracağı ifade ediliyor. Hem İYİ Parti'ye hem de HDP'ye yakın isimlerden aday gösterileceği belirtiliyor. CHP'nin bu kapsamda Ankara'da İYİ Parti'den, İstanbul ve İzmir'de hem İYİ Parti hem de HDP'den destek isteyeceği belirtiliyor.


KAYYUMLAR İÇİN PAZARLIK MASASI

İYİ Parti ve HDP'nin de CHP ile pazarlık masasına oturacağı ifade ediliyor. Kulislerde, HDP'nin CHP'ye batı illerinde destek vermesine karşılık HDP'nin de kayyumlu illerde CHP'den destek talebinde bulunacağı konuşuluyor.

NABIZ YOKLAMA TOPLANTISI

İYİ Parti'nin ise, CHP ile pazarlığında birkaç il belediye başkanlığını isteyeceği belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki gün yaptığı görüşme, her ne kadar “sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi” olarak sunulsa da perde arkasında ittifak yolunda nabız yoklandığı iddia ediliyor. İYİ Parti'nin özellikle Manisa ve Mersin'de CHP'den destek istediği öne sürülüyor.

#CHP
#HDP
#İYİ Parti
5 yıl önce