|

Paralel TİB o sitelere göz yummuş

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2015 Salı
Güncelleme: 23:26 - 9/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Katalog suçlarda erişim engelleme düzenlemesinin bulunmasına rağmen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki paralel yapılanmanın müstehcenlik ve fuhuş sitelerine erişimi engellemediği ortaya çıktı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kumar sitelerini engellemediği Sayıştay raporu ile ortaya çıkmıştı.

İHBARLARIN YÜZDE 81’İ FUHUŞ

Katalog suçlarda erişim engelleme düzenlemesinin bulunmasına rağmen TİB’deki paralel yapılanmanın 2013 yılı içinde müstehcenlik ve fuhuş sitelerine erişimi engellemediğinin belirlenmesinin ardından göre gelen yeni kadro katalog suçlarla mücadeleye başladı. 2014 yılından itibaren müstehcen siteler kapatılmaya başlandı. 2015 Ocak ayında uygulanan tüm erişim engelleme kararların suç türlerine göre dağılımı tablosunda en çok müstehcenlikle mücadele edildiği ortaya çıktı. 

RAPORLARA YANSIDI

Erişime engelleme kararlarının yüzde 89.1’ini çocukların cinsel istismarı, fuhuş ve müstehcenlik kategorileri oluşturuyor. Sayıştay’ın TBMM’ne gönderdiği 2013 raporunda yer alan bilgilere göre, Osman Nihat Şen’in, TİB Başkanvekili olarak görevde olduğu dönemde, ilgili kuruluşlardan gelen raporlara rağmen kumar siteleri hakkında işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı.  
#TİB
#Sayıştay raporu
#TBMM
#Osman Nihat Şen
9 yıl önce