|

Referanduma çalışıyorlardı

Avrupa’daki firari FETÖ’cüler tarafından gönderilen 'referandum kararları’yla çalışma yapan 6 örgüt üyesi İstanbul'da yakalandı

Cihat Arpacık
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:18 - 4/10/2019 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeniden yapılanma girişimleri, kripto örgütçülerin bir bir deşifre olmasını sağlıyor. İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’da basılan toplantıların ardından, bu kez Sancaktepe’de bir araya gelen FETÖ’cüler baskına uğradı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün Sancaktepe’de düzenlediği toplantıyı bastı. Örgüt üyelerinden 6’sı örgütsel dokümanlarla birlikte gözaltına alındı.

NOTLAR POLİSİN ELİNDE

Örgüt üyelerinin toplantı için hazırladıkları yeni bilgiler içeren dokümanlar, elebaşı Gülen’in yeni sohbet metinleri ve halkoylaması notları operasyon sayesinde polisin eline geçti. Toplantıya örgüt tarafından yeni atanan üst düzey yöneticilerin katıldığı belirlenirken, halkoylamasında örgütün nasıl yol izleyeceğine dair konuşmalar yapıldığı tespit edildi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, örgütün firari durumda Avrupa’da olan üst düzey FETÖ’cüler ile bağlantılı olarak faaliyet yürüttükleri anlaşıldı.

HEPSİ EĞİTİMCİ ÇIKTI

Yakalananların tamamı eğitimci olduğu öğrenilirken birinde Bylock çıktı. İsrafil Çapar, Hüsnü Muhammet Aytekin, İbrahim Şeref tutuklandı. Ekrem Şahin, Nurullah Kanca ve Gülcan Aytekin adli kontrolle serbest kaldı.

#Avrupa
#FETÖ
7 yıl önce