|

Saldırı yok sızıntı var

50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının hemen ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Siber saldırı ihtimaline karşı kimlik bilgilerinin çalınabileceği iki kurumla irtibata geçildi. Yapılan incelemelerde bunun bir 'siber saldırı' olmadığı belirlendi. Telekomünikasyon İletişim Kurumu'ndaki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, kimlik bilgilerinin ele geçirilebileceği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Emniyet, Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün Siber Olaylarla Müdahale ekipleri ile irtibata geçen BTK, ayrıca korsan bilgilerin ilk yayınlandığı sitenin merkezi olan Romanya ile de temas kurarak gerekli bilgileri aldı.



SORUŞTURMA SÜRÜYOR


Kimlik bilgilerinin Nüfus Müdürlüğü'nden alınıp alınmadığına ilişkin yapılan araştırmalarda bilgilerin buradan alınmadığı tespit edildi. Şu anda yayınlanan 50 milyon kimliğin içerisinde 18 yaşının altında kimsenin olmaması da gözleri YSK'ya çevirdi. YSK ile yapılan görüşmelerde, kanun gereği seçime katılan tüm partilere her seçimden önce seçmen verilerinin paylaşıldığı ifade edildi. İki kurumla gerçekleşen görüşmelerde siber bir saldırının olmadığı belirlendi. Seçmen bilgilerinin YSK'nın verdiği bu listelerden mi, partilere girdikten sonra mı başka ellere geçtiği adli soruşturma sonrasında ortaya çıkacak.



#Siber saldırı
#Kimlik bilgileri
#Telekomünikasyon İletişim Kurumu
8 yıl önce