|

Sarsılmayız

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin DAEŞ tehdidini yok etmek için her türlü adımı atmaya ve koalisyon ortaklarıyla savaş vermeye devam edeceğini bildirdi. Davutoğlu, “Türkiye terör karşısında sarsılmayacak. Ülkem, potansiyelini terörün nihilizmine heba etmeyecek kadar büyük ilerlemeler kaydetti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, The Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan “Türkiye terör karşısında sarsılmayacak. Ülkem, potansiyelini terörün nihilizmine heba ettirmeyecek kadar büyük ilerlemeler kaydetti” başlıklı makalesinde, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve terörle mücadelesine ilişkin görüşlerini paylaştı.



Türkiye'nin ekonomik başarı hikayesinin küresel ölçekte değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik angajmanları her zaman uluslararası ilişkiler yönetiminin merkezine koyduğuna işaret etti.



SİYASETTE YENİ YAKLAŞIM


“Tam fonksiyonel bir demokrasi olmadan serbest ekonomi olmaz” ifadesini kullanan Davutoğlu, Türkiye'nin istikrarlı başarısının bu inançla sağlandığını bildirdi. Davutoğlu, “Ekonomik büyümeden tüm toplumun yararlanması için çaba harcıyoruz. Bu, hükümetimizin siyasette Türk halkının ihtiyaçlarını yansıtan yeni bir yaklaşım, yeni bir siyasi üslup ve yeni bir diyaloğu arzulamasının bir yansımasıdır” yorumunu yaptı.



ULUSLARARASI TEPKİ VERİLMELİ


Davutoğlu, Türkiye'nin kapsayıcı yaklaşımıyla mülteci krizinde benzersiz destek sağladığına da değinerek, Türkiye'nin, Beşşar Esed rejiminin barbar katliamından kaçan 2.5 milyon Suriyeliyle dünyada en fazla mülteci barındıran ülke olduğuna işaret etti. Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan terör saldırısına ilişkin ise “Bu son terör saldırısı, Suriye krizi ve terörizmin küresel yükselişi karşısında koordineli uluslararası tepki verilmesi gerekliliğinin altını çizmiştir” ifadelerini kullandı.



ÖLÜME TAPAN NİHİLİSTLER


Davutoğlu, şunları kaydetti:

“DAEŞ ya da sözde İslam Devleti'nin tarihi mabede bu kadar yakın saldırı düzenlemesi kendilerinin dinle ilgilerinin olmadığını göstermektedir. Bunlar ölüme tapan ve hayatı reddeden nihilistlerdir. Geçen hafta gerçekleşen barbar saldırının kurbanlarının yasını tutarken küresel terörün yayılmasına karşı kolektif kararlılığımız güçlenecektir. Türkiye, sınır ötesinde bu tehdidi yok etmek için her türlü adımı atmaya ve koalisyon ortaklarıyla beraber bu tehditle savaşmaya devam edecektir.”



Anayasa Komisyonu haftaya kurulacak




Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden oluşturulması için TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın gönderdiği davet mektubuna AK Parti, CHP ve MHP'den yanıt gitti. Üç parti de komisyona verecekleri üyeleri belirledi. TBMM'de grubu bulunan partilerden üçü üyelerini bildirirken, HDP'nin yanıtı bekleniyor. HDP'nin, komisyon üyelerini, pazar günü yapacağı kurultayın ertesinde pazartesi günü belirlemesi ve TBMM Başkanı'nın davetini yanıtlaması bekleniyor. HDP'nin de üye vermesinin ardından Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını başlatacak. Komisyon öncelikli olarak çalışma usul ve esaslarını belirleyecek.



#Davutoğlu
#daeş
#The Wall Street Journal
8 yıl önce
default-profile-img