|

TBMM Başkanı Yılmaz KKTC'ye gitti

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu özgürlük ve Barış Bayramına katılmamız da yine Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkına desteğinin devam ettiğini göstermek için bir fırsattır" dedi.

Yeni Şafak
17:20 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 17:30 - 19/07/2015 Pazar
AA

Yılmaz, "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı"nın 41. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak için TC-GAP uçağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve ilgililerce uğurlanan Yılmaz'a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da refakat ediyor.



Yılmaz, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve yükümlülüklerinin bir gereği olarak gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü vesilesiyle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine iştirak edeceklerini söyledi.



"Türkiye'nin, KKTC ve Kıbrıs Türk halkına desteğinin göstergesi"

TBMM ve Türkiye hükümetleri olarak her zaman Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin yanında yer aldığını dile getiren Yılmaz, "Bu Özgürlük ve Barış Bayramına katılmamız da yine Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkına desteğinin devam ettiğini göstermek için bir fırsattır" diye konuştu.



KKTC halkının haklı mücadelesini uzun zamandır kararlılıkla ve sabırla sürdürdüğünü vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin de aynı sabırla ve kararlılıkla bu mücadeleyi desteklediğini ifade etti.



Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiğini anımsatan Yılmaz, bu görüşmelerin her iki tarafın hakkına ve hukukuna riayet edilerek barış içinde neticelenmesinin her iki toplumun da menfaatine olacağının altını çizdi.



Türkiye'nin barış ve huzur istediğini belirten Yılmaz, "Bu coğrafyada barış olursa, huzur olursa bunun en büyük primini de yine Türkiye yapacaktır" şeklinde konuştu.



Yılmaz, vatandaşların ve Kıbrıs Türk halkının bayramlarını kutladığını söyledi.



"KKTC'ye yardım etmek bizim için onurlu bir görevdir"

Hükümeti temsilen KKTC'ye giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da "41. Kıbrıs Mutlu Barış Harekatının yıl dönümünde Kıbrıslı kardeşlerimizle bir arada olacağız" dedi.



Törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağını vurgulayan Arınç, "Kıbrıs'ın bu mutlu gününde, bu sevinçli, coşkulu gününde Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız" ifadesini kullandı.



KKTC ile Türkiye arasında derin, tarihi ve köklü ilişkilerin bulunduğunun altını çizen Arınç, bu ilişkilerin bugün de en üst düzeyde devam ettiğine dikkati çekti. Türkiye'nin ekonomik ve kültürel ilişkiler yanında KKTC'nin dış politikasının güçlendirilmesi anlamında Kıbrıs Rum kesimi ile süren görüşmeler kapsamında da her konuda KKTC'ye yardım etmeye devam ettiğini belirten Arınç, "Bu bizim için onurlu bir görevdir" dedi.



Kıbrıs'ta 2 günü en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydeden Arınç, vatandaşların ve Kıbrıs Türk halkının Ramazan bayramını kutladı.



Yılmaz'ın ilk ziyareti


KKTC'ye yaptığı ziyaret, İsmet Yılmaz'ın, Türkiye'nin 26. Meclis Başkanı seçildikten sonra ilk yurt dışı programı oldu. Bugün, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Yılmaz, yarın "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" kutlamaları çerçevesinde Boğaz Şehitliği'nde düzenlenecek törene katılacak.



Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabirlerini de ziyaret edecek.

#TBMM Başkanı İsmet Yılmaz KKTC''ye gitti
#Yılmaz'ın ilk yurt dışı ziyareti KKTC'ye oldu
#KKTC
9 yıl önce