|

Üçüncü makam aracını Meclis’ten isteyen Kılıçdaroğlu: Bu kadar araba neyinize yetmez?

Biri 2 milyon lira değerinde iki makam aracı bulanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’ten üçüncü aracını istemişti. Her fırsatta, "Araba saltanatına son vereceğiz. Herkesin altında bir değil, üç değil" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında yeni araba isteğini görmezden gelerek "Bu kadar araba neyinize yetmez, bu israf değil midir?" sözleriyle eleştiride bulundu.

09:36 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 09:42 - 30/04/2021 Cuma
AA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Partisinin tahsis ettiği biri 2 milyon lira değerinde iki lüks aracı bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup başkanı olarak Meclis’ten de bir araç istemişti. Talebe ilişkin yazı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay imzasıyla başkanlığa sunulmuştu.

Karar TV'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Dünya kadar israf var" diyerek eleştiride bulundu.

"Bu kadar araba neyinize yetmez?"

Üçüncü araç isteğini görmezden gelen Kılıçdaroğlu,
"Bu kadar araba neyinize yetmez? Bu israf değil midir? İsrafı önleyeceğim' diyeceksiniz ve örnek vereceksiniz. Şunları şunları yapacağım... Vatandaşla devleti yönetenler arasında güven ilişkisinin oluşması lazım"
dedi.

Söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor

  • Kılıçdaroğlu her fırsatta, “Araba saltanatına son vereceğiz. Herkesin altında bir değil, üç değil... Ne yapıyorsunuz siz? Fakir fukaranın açlıktan nefesi kokuyor, bunların altında lüks arabalar. Bitireceğiz” ifadelerini kullanıyor.
#chp genel başkanı
#kemal kılıçdaroğlu
#israf
#araç talebi
#üçüncü araç
3 yıl önce