|

Uyarıyorum

Başbakan Davutoğlu, güvenlik paketinin yasalaşmaması için “Gerekirse eylem yapıp kıyameti koparacağız” diyen HDP Eşbaşkanı Demirtaş’a sert tepki gösterdi: “Uyarıyorum. Bu sorumsuz açıklamadan sonra akacak kandan Demirtaş sorumludur. Sokak huzurunu eşkıyalara terk etmeyiz. Kamu güvenliği ona da lazım”

Yeni Şafak
04:00 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 9/12/2014 Salı
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya ziyareti dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, DEAŞ’ın (IŞİD) Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’yi kuşatması sonrası halkı sokağa çağıran ve 40’tan fazla kişinin öldüğü vahşetin fitilini ateşleyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘provokasyon’ kokan son açıklamalarına tepki gösterdi. Meclis’te görüşülen güvenlik paketinin yasalaşmaması için eylem yapacaklarını belirterek, “Karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız, mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız” diyen Demirtaş’ın ifadelerini ‘sorumsuzca’ olarak niteleyen Davutoğlu, “Uyarıyorum. Bu açıklamadan sonra akacak kandan Demirtaş sorumludur” dedi. 

KAMU GÜVENLİĞİ DEMİRTAŞ'A DA LAZIM

“Halkın güvencesi hükümetin elinde, halkın huzuru için bu paket çıkarılıyor. Güvenlik paketinde bir geri adım sözkonusu olmayacak. Bu açıklamadan sonra dökülecek kandan Demirtaş sorumludur, sokak huzurunu eşkıyalara terk etmeyiz. Kamu güvenliği Selahattin Demirtaş’a da lazım” diyen Davutoğlu, çözüm süreci kapsamında İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti ile Demirtaş arasında söylem farklılığı bulunduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, “Önce kendi aralarında karara varsınlar. ‘Tavşana kaç tazıya tut’ mu diyorlar? Eğer böyleyse sorun var” ifadelerini kullandı. 

TEREDDÜT YOK ZİHNİMİZ BERRAK 

Çözüm sürecini halkın sahiplendiğini vurgulayan Başbakan, rahatsız olanlara rağmen sürecin devamında kararlı olduklarını söyledi. Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “Hükümet berrak olmalı” çağrısını da değerlendiren Davutoğlu, “Çözüm süreci ile ilgili zihnimiz berrak, hiçbir tereddüt yaşamadık” açıklaması yaptı. Demokratikleşme adımları atılırken birilerinin silah kullanmasını kabul edemeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, “Demokratikleşme konusuda her türlü talebe açığız, şiddeti ise önlemeye kararlıyız” diye konuştu.

Paralel PKK ittifakı

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK ile paralel ihanet çetesinin birlikte hareket ettiğini söyledi. Devletin elinde her türlü bilgi ve belgenin mevcut olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Paralel yapıyla örgüt birlikte hareket ediyor. Örgütün nerede kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Her türlü maskeyi indiririz. Aradaki irtibatı kamuoyu da bilmeli” dedi. Paralel örgütün CHP ile de işbirliği içinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, ‘bakan yakınlarının kamuya sınavsız alındığı’ iddialarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: 

“Alımlarda esas olan ehliyet ve liyakattir. Yasal süreçte atama yapılmışsa buna kimse karşı çıkamaz. (SSK Genel Müdürlüğü döneminde) Kılıçdaroğlu, Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) 444 kişiyi aldı. Kurumda Kılıçdaroğlu soyadını taşıyanlar var. Kılıçdaroğlu açıklama yapmalı. CHP ile paralel yapı işbirliği içinde. Kılıçdaroğlu, MİT’in CHP hakkında bilgi-belge topladığını iddia etmişti. 12 yıllık iktidarda yeni mi akıllarına geldi, bir işbirliği var.”
#Ahmet Davutoğlu
#DEAŞ
#IŞİD
#Selahattin Demirtaş
9 yıl önce