|

Vatandaşları direkt indirin

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerin verdiği kanlı emirleri içeren ve sözde yurtta sulh konseyi üyesi sanık eski yarbay Ertuğrul Terzi'nin telefonunda bulunan katliam mesajları dava dosyasına girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:19 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Kalyoncu
Ali Kalyoncu

Adli bilişim uzmanları, daha önce 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin iddianamede bir kısmı yer alan darbecilerin WhatsApp yazışmalarının tamamına ulaştı.

YAZIŞMALAR ÇIKTI

Yazışma grubunda sanıklar kaçak eski tuğgeneral Ali Kalyoncu, eski albay Yusuf Bayazıt, eski yarbaylar Ertuğrul Terzi, Nuri Büyükyazıcı, Ejder Yıldırım, Savaş Kabaklı ve Ercan Türkben yer almış. Yazışmalara göre, Jandarma Genel Komutanlığında halkın direnişiyle karşılaşan Yıldırım, kalabalığın dağıtılması için ısrarla hava desteği istedi. Yıldırım'ın bu talebi darbecilerin kontrolündeki Akıncı Üssü'nde karışlık buldu.

ANINDA UYGULANDI!

Önce Ankara Emniyetini hedef alan uçaklar, daha sonra Jandarma’ya yöneldi. Kaçak sanık eski Tuğg. Kalyoncu'nun, darbe girişimine direnen vatandaşların şehit edilmesi emrinin darbeciler tarafından anında uygulandığı da yazışmalara şöyle yansıdı:

“Kalyoncu: Hiçbir vatandaşın araçların üzerine çıkmasına müsaade edilmeyecek. Direkt müdahale edin, indirin.Yıldırım: Ok. Ettik, 8-10.”

#FETÖ
#Ali Kalyoncu
#15 Temmuz
6 yıl önce