
Kayseri Halk Ozanları Derneği üyesi aşıklar, Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için kurulan “Taziye Çadırı”na gelerek, Yazıcıoğlu için “ağıt” tarzında yazdıkları şiirleri okudular.
Dernek üyesi olan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 11 aşık, taziye çadırında BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş'e “başsağlığı” dilediler. Havanın yağışlı olması nedeniyle çadır içinde aşıklar, “Demokrasi şehidi Muhsin beyin hatırı için bu sefer saz çalmayacağız” diyerek siyah kılıfları içindeki iki sazı, masanın üzerine bıraktılar.
Yapılan duadan sonra aşıklar sırayla mikrofonu alarak Yazıcıoğlu için ağıt tarzında yazdıkları şiirleri okudular. Aşıkların okuduğu şiirlere yoğun ilgi olması ve yağmurun durması üzerine parti yetkilileri, programın açık havada devam edeceğini bildirerek, kısa bir ara verdiler.
Aranın ardından çadır önünde devam eden programda, Sivas, Yozgat, Erzurum illerinden gelen aşıklar da şiirlerini okudular.
Bu arada, Aşık Çapanoğlu, Sivasspor Futbol Takımı antrenörü Bülent Uygun'un Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine yazdığı şiiri ve Yazıcıoğlu'nun “Üşüyorum” isimli şiirini de okudu. Aşıkların şiirlerini okuması sırasında bazı vatandaşların duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.






