|

Yeni üyelerle ilk toplantı

Koalisyon hükümeti kurulamaması ve seçimin yenilenmesi süreci nedeniyle ağustos ayında yapılması gereken Milli Güvenlik Kurulu (MGK), yeni üyeleriyle yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 05:19 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Beştepe'deki toplantıda “Geçici Bakanlar Kurulu" üyeleri de hazır bulunacak. Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ilk kez MGK'da yerlerini alacak. Orgeneral Hulusi Akar da ilk kez MGK'ya Genelkurmay Başkanı olarak katılacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi de ilk kez katılan isimler olacak.



Gündem terör ve sandık güvenliği

Terör örgütüne yönelik operasyonlar, muhtemel yeni saldırılara karşı alınacak tedbirler MGK'nın en önemli gündem maddesi olacak. TSK'nın, sınır ötesine yansıyan operasyonlarının sonuçları gözden geçirilecek. 1 Kasım'da yapılacak seçim için sandık güvenliği boyutunun da toplantıda değerlendirilmesi ve bu konuda alınacak önlemlerin de ele alınması bekleniyor.


#seçim hükümeti
#mgk
#milli güvenlik kurulu
#Koalisyon hükümeti
9 yıl önce