|

19 Mart Pazartesi reyting sonuçları açıklandı

19 Mart 2018 reyting sonuçları belli oldu. Çukur ile Söz dizileri arasında çekişme yaşandı. Çukur dizisi Total'de, AB ve ABC puan türlerinde zirvede yer aldı. İşte 19 Mart 2018 Söz ve Çukur'un reyting sonuçları...

Yeni Şafak
10:20 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:40 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Çukur dizisi Total, AB ve ABC'de birinci oldu.
Çukur dizisi Total, AB ve ABC'de birinci oldu.

Türkiye 19 Mart 2018 reyting sonuçlarını nefesini tutmuş bekliyordu. Her hafta olduğu gibi yine bu hafta da pazartesi gecesi reytinglerde kıyasıya bir rekabet söz konusuydu. İzleyiciler Çukur dizisinin mi yoksa Söz dizisinin mi birinci olduğunu merak etti.

Türk dizilerin ve programlarının devam etmesinde bir kriter olan reytingler yapımcıların hayatında önemli bir yer tutuyor. 19 Mart reyting sonuçları bu açıdan oldukça önem taşıyordu. Çukur dizisi Total, AB ve ABC1'de birinci oldu.

Total grubu reyting listesi:

AB grubu reyting listesi:

ABC grubu reyting listesi:


Reyting nedir, nasıl ölçülür?

İzlenme payına göre değerlendirilen ve AGB tarafından 1988 yılından beri gerçekleştirilen ölçme olayı reyting, yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve bizler tarafından bilinmeyen reyting ölçme cihazları o gece ya da o gün en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyuyor.

Reyting izleyiciyi etkileyen bir durum değil. Takip eden kitleye bir getirisi ya da faydası yok. Reyting ölçme işlemi reklam şirketlerinin işlerini kolaylaştırıyor. Milyonlar tarafından takip edilen bir dizi reklam şirketleri ile anlaşarak o dizinin kanalına reklam teklifi sunuyor ve böylece daha fazla kitleye bu şekilde hitap ediyor.

#Reyting
#Çukur
#Söz
#Dizi
6 yıl önce