|

Dobra adama Dombıra yakışır

Kübra Sönmezışık
00:00 - 21/02/2014 Cuma
Güncelleme: 22:09 - 20/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Dobra adama Dombıra yakışır
Dobra adama Dombıra yakışır

Orta Asya Türklerini anlatan Cengiz Han Marşı olarak bilinen Dombıra''nın müziğine söz yazan Uğur Işılak, seçim şarkısı için neden bir marş tercih ettiğini anlattı. Işılak, ''Bir kesim Dombıra''nın marş olduğunu söylüyor ama benim için Dombıra bir Orta Asya ezgisidir. Türk halkının benimsediği bu ezgi üzerinden hareket etmek istedik'' ifadelerini kullandı.

Işılak şarkıda yer alan, ''Yıllardır ezilen halkların gür sesi olan bir lider çıkmayacak mı diye bekledik. Liderimiz var ama birileri karalama kampanyası ile onu diktatör ilan etti. Karalama kampanyasının ortasında liderimize sahip çıkmamız gerektiğini düşündüğüm için bu şarkıyı yaptım Dobra adama Dombıra yakışır'' dedi. Şarkıya halkın yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Uğur Işılak, ''İnsanlar görmek istedikleri liderlerini şarkıda bu şarkıda buldular'' dedi.

BAŞBAKAN ÖNCE ENDİŞELENDİ

AK Parti''nin seçim kampanyalarını yürüten Arter Ajans''la birlikte çalışan Işılak, demoyu dinlettiklerini ve Başbakan''ın ''Benliğimizin büyümesine sebep olur mu acaba. Ben bundan endişe ederim'' dediğini belirtti.

Şarkıyı Erdoğan''a değil, onu sevenlere yazdığını söyleyen Işılak, ''Bu şarkıyı Tayyip Erdoğan''ı sevenlerin duygularına tercüman olması için yazdım'' dedi. Işılak, Başbakan''ın şarkı için kendisine teşekkür ettiğini ve kırk dakika sohbet ettiklerini anlattı.

Uğur Işılak''ın yorumladığı şarkı AK Parti''nin seçim beyannamesiyle birlikte Çarşamba günü halka tanıtılmış, beğeni toplamıştı.

10 yıl önce