|

Geleceğin Ustaları klasikleşti

Albayrak Holding’in ana sponsorluğunda bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleceğin Ustaları Yarışması’nda başvurular başladı. Hüsn-i hat, ebru, cilt, tezhip, minyatür, çini alanındaki yarışmaya katılmak için son tarih 16 Aralık 2018. Organizasyonun koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Berk, yarışmanın klâsikleştiğini ve dünya çapında ilgi çektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:34 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yarışmaya hüsn-i hat, ebru, cilt, tezhip, minyatür, çini alanlarında başvuru yapılabilecek.
Yarışmaya hüsn-i hat, ebru, cilt, tezhip, minyatür, çini alanlarında başvuru yapılabilecek.

Albayrak Holding’in ana sponsorluğunda bu yıl 6. kez düzenlenecek Geleceğin Ustaları Yarışması’nda geri sayım başladı. Klasik sanatlarımızın gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan yarışmanın son katılım tarihi 18 Aralık 2018 olarak belirlendi. Koordinatör Süleyman Berk, yarışmanın artık klasikleştiğini ve dünya çapında ilgi çektiğini söylüyor.

Albayrak Holding’in ana sponsorluğunda bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleceğin Ustaları Yarışması’nda başvurular başladı. hüsn-i hat, ebru, cilt, tezhip, minyatür, çini alanlarında yapılan yarışmaya katılmak için son tarih 16 Aralık 2018. Geleceğin Ustaları organizasyonunun koordinatörlüğünü yapan Doç. Dr. Süleyman Berk, yarışmanın genç sanatçıların gelişimi ve yeni sanatçıların ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Berk, bu sayede de geleneksel sanatların korunarak ileriye taşındığını söyledi.

Berk, Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen yarışmanın geleneksel sanatlar hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyledi. Bu yıl bir tema seçmediklerini söyleyen Berk sözlerine şöyle devam etti: “Daha önceki yıllarda bir tema seçiliyordu. Bu sene tema olmadan, sanatçılara daha serbest bir çalışma yapma imkânı kazandırmak istedik.”


KURULDAKİ İSİMLER ÇOK ÖNEMLİ

Geleneksel sanatların altı önemli alanında yapılan yarışma için oluşturulan seçici kurulda ise birbirinden değerli sanatçılar yer alıyor. Berk, İslam Seçen, Fuat Başar, Davut Bektaş, Gürcan Mavili, Asiye Kafalıer, Ali Toy, Mehmet Gürsoy, Mehmet Ali Kunduracıoğlu gibi önemli isimlerin seçici kurulda olduğunu belirtti. Bu sanatçıların kendi çalışmalarındaki yoğunluklarına rağmen, geleneksel sanatlara fayda sağlaması için yarışmanın içinde bulunduğunu belirten Berk, tüm seçici kurulun yarışmayı oldukça önemli bulduğunun altını çizdi.

HARCIÂLEM ESER GELMİYOR

Yarışmanın artık klâsikleştiğini, uluslararası düzeyde katılım olduğunu söyleyen Berk, tüm dünyanın ilgisini çektiklerinin altını çizdi. “Seçici kurula sunulan eserlerin hiçbiri harcıâlem değil. Seçici kurul, eserleri sıralamada çok zorlanıyor” ifadelerini kullanan Berk, genç sanatçıların Geleceğin Ustaları organizasyonuna olan ilgisinden ve güveninden memnun olduklarını söyledi.


20 YILDIR İLGİ ARTTI

Geleneksel sanatlara olan ilginin özellikle son 20 yılda fazlasıyla arttığını söyleyen Berk, sanatçıların bundan memnun olduğunu da ifade etti. Devlet kademelerinden gelen destekle geleneksel sanatların daha da ileri taşınması için çalışmalar yapıldığını söyleyen Berk, bunun halkın da ilgisini çektiğinin altını çizdi. Berk, “Devletin yanı sıra Albayrak Holding’in sağladığı destek bu sanatların ayakta kalması adına çok önemlidir” dedi.

#Süleyman Berk
#Geleceğin Ustaları Yarışması
#​Albayrak Holding
6 yıl önce