|

Hollywood Türkiye'ye taşınıyor

"Rambo” filminin yapımcısı Kassar ile ünlü yönetmen Verhoeve'nın 'Topkapı” filmini çekmeye hazırlandığı Türkiye'ye Hollywood'dan 5 yeni proje için teklif geldi.

Aa
00:00 - 11/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 10/06/2008 Salı
Yeni Şafak
Hollywood Türkiye'ye taşınıyor
Hollywood Türkiye'ye taşınıyor

Sinema endüstrisinin kalbi olan Hollywood'un yapım şirketleri Türkiye'de film çekmek için harekete geçti. Dev film şirketlerinin gözdesi haline gelen Türkiye'ye, Hollywood'dan 5 önemli proje için teklif geldi.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik,, "Temel İçgüdü" ve "Robocop" filmlerinin ünlü yönetmeni Paul Verhoeven ile "Rambo" yapımcısı Mario Kassar'ın Türkiye ziyaretleri sonrasında Topkapı filminin Almanya'da stüdyoda çekecekleri Topkapı sahnelerini İstanbul'da çekmeye karar vermelerinin ardından yeni film teklifleri gelmeye başladı.

Hollywood yapımı 5 önemli projeyle ilgili öneri getiren şirketler, Türkiye'deki firmalarla görüşmeye ve film çekmeyi düşündükleri mekanları gezdi. Bunun yanı sıra, Cannes Film Festivali'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de 3 film projesi için Türkiye'yi seçen yapım şirketiyle toplantı yaptı. Şirket gelecek yıldan itibaren çekecekleri filmler için Türkiye'ye gelip mekanları inceledi.

VERGİLERİ DÜŞÜRECEĞİZ

Pek çok ülkenin yaptığı gibi daha çok film çekimi için Türkiye'de vergi indirimi uygulanacak bunun için de hazırlıklar sürüyor. Çelik, Topkapı filminin Şubat, Mart gibi çekileceğini belirterek bu tarihten önce vergi indirimi düzenlemesinin yapılması için çalışıldığını söyledi. Çelik, "Hollywood filminde Türkiye'deki mekanlar kullanılır ve küçük bir maddi destekle filmdeki birkaç diyalog Türkiye ile ilgili yapılırsa bomba etkisi yaratacaktır" dedi.



16 yıl önce