|

Oscar’ı al da gel!

Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanan, 'Ayla' filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Savaş olmasını istemiyoruz. Ayla’nın söyleyecek sözü bu. Bir de Oscar’ı al da gel diyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:04 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Film, 1950’de Kore Savaşı'nda yer alan Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında bulduğu 5 yaşındaki Koreli yetim kız (Ayla) ile yaşadıklarını anlatıyor.
Film, 1950’de Kore Savaşı'nda yer alan Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında bulduğu 5 yaşındaki Koreli yetim kız (Ayla) ile yaşadıklarını anlatıyor.

Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanan, “Ayla” filminin yönetmeni Can Ulkay, Toronto’daki gösterimden beri insanların çok duygulandıklarını, bu filmde kendilerinden bir parça bulduklarını söyledi. Ulkay, “Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” projesi kapsamında çocuklara yapılan özel gösterimi değerlendirdi. Ulkay, “Filmi, küçük arkadaşlarımızla paylaştık. Bütün oyuncu arkadaşlarımız, ekibimiz, teknik ekip, hepimiz çok emek verdik” diye konuştu. Çocuk izleyicilerin tepkilerini çok önemsediklerinin altını çizen Ulkay, “Toronto’daki gösterimden beri insanlar çok duygusal bakıyorlar filme. Çok ağlıyor ve çok duygulanıyorlar. Herkes kendinden bir parça buluyor. Evlat, anne-baba ilişkisi dolayısıyla çocukların tepkisini ben çok merak ediyordum. Onlar çocukça tepkileriyle, coşkuyla ve durmaksızın alkışladılar. Çok güzeldi alkışlanmak, bu küçük eller tarafından. Onlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


SAVAŞLAR YÜZÜNDEN ÇOCUKLAR YETİM KALMASIN

Yapımcı Mustafa Uslu, Ayla’nın dünyaya söyleyecek bir sözü olduğunu vurgulayarak, “Dünyada savaşlar olmasın. Ayla gibi, hiçbir çocuk, annesiz, babasız, yetim büyümek zorunda kalmasın. Her çocuk kendi annesi ve babasıyla yaşasın, akşam olduğunda kendi yatağında uyusun. Ayla gibi çocuklar olmaması için 'savaşa hayır' diyoruz. Savaş olmasını istemiyoruz. Ayla’nın söyleyecek sözü bu. Bir de Oscar’ı al da gel Ayla diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

#Ayla
#Sinema
6 yıl önce