|

''Ruhaniyat'' ilk kez Türkiye'ye gelecek

Hindistan''da 13 yıldır düzenlenmekte olan Sufi ve Mistik Müzik Festivali Ruhaniyat, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle 17 Mayıs Cumartesi , Hindistan dışında dünyada ilk kez İstanbul''da , İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Salonunda gerçekleştirilecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 25/04/2014 vendredi
Güncelleme: 09:37 - 25/04/2014 vendredi
Yeni Şafak
''Ruhaniyat'' ilk kez Türkiye'ye gelecek
''Ruhaniyat'' ilk kez Türkiye'ye gelecek

Hindistan''ın En Büyük Mistik Müzik Festivali ''Ruhaniyat'', Hindistan sınırları dışında dünyada ilk kez 17 Mayıs''ta İstanbul''da...

Festival kapsamında ''Rumi ve Emre, Khusrau ve Kabir ile Buluşuyor'' özel konseptiyle Latif Bolat ve Mevlevi Semazen grubuna, Madangopal Singh ve Chaar Yaar grubu eşlik edecek. Sonra dünyanın sayılı kadın Baul şarkıcılarından Parvathy Baul sahne alacak. Ardından Hindistan''ın Rajastan bölgesinden gelen Manganiyar Grubu, Sufi Kalam ve mistik şarkılar seslendirecekler. Daha sonra Mısırlı Mohammed Farghaly, Arapça mistik müzik konseriyle gönüllere dokunacak. Son olarak Mısır''ın ünlü Tennure perfomansı ile kapanış yapılacak.

Ruhaniyat : Ruhun Çağrısı ne demek?

Hindistan ve tüm dünyadan festivale katılan, müzik kariyerlerinde yaşayan birer efsane olarak bilinen 3000''den fazla sanatçı ''Ruhun Çağrısı''na eserleriyle eşlik ediyor. Sufi ve Mistik Müzik Festivali ''Ruhaniyat'', Hindistan''ın 10 farklı şehrinde 13 yıldır kesintisiz olarak düzenleniyor. Ruhaniyat''ın temel amacı; evrensel kardeşlik, barış, uyum ve tüm yaradılanların birliği, felsefesinin Sufi üstadlarının ego ve olumsuz duygulardan uzak mesajları ile geçmişten günümüze taşınması olarak tanımlanıyor.

" Her kıtayı da farklı besler İstanbul"

Festivali Hindistan''da 13 yıldır düzenleyen Banyan Tree Events Genel Müdürü Mahesh Babu ''Ruhaniyat''ı en doğru şekilde ''Ruhun Çağrısı'' olarak tanımlıyor ve ekliyor ''Ruhaniyat insanlığın farklı tecrübelerle sınandığı günümüzde, insanları birbirine kenetleyen ideallerin vurgulanacağı yüce mesajların aktarılacağı , büyük Sufilerin ve mistiklerin ölümsüz eserleri ile birlikte, yüzyılların birikimi ruhani bilgeliğin tekrar canlandırılacağı bir platform olacaktır.'' Banyan Tree Events Genel Müdürü Mahesh Babu, festivali Hindistan dışında ilk kez İstanbul''da düzenlemelerinin sebebini ise ''Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumunda oluşuyla her iki kıtayı da farklı besler İstanbul. Köklü ve zengin kültürel değerleri ile dünyaya kucak açar. Bir başka deyişle; evrensel kardeşlik ve birlik adına organize edilecek bir festival için en uygun lokasyondur.. Bu anlamda Hindistan''ın dışında, Dünyada ilk kez Türkiye'de, İstanbul''da düzenlenecek olması Ruhaniyat''a ayrı bir anlam ve değer katacak. '' şeklinde açıklıyor.


il y a 10 ans