|

14 Haziran Antalya sahur ve iftar vakti

Bu sene 15 Mayıs'ta Hilal'in Güney Amerika'da görülmesi ile başlayan Ramazan ayının son gününe geldik. Diyanet İşleri Başkanlığı, Antalya 2018 iftar ve sahur vakitlerini açıkladı. İşte 2018 Antalya imsak ve iftar vakti...

Yeni Şafak
09:01 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:08 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Antalya için 2018 Ramazan sahur ve iftar vakitleri.
Antalya için 2018 Ramazan sahur ve iftar vakitleri.
Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar sahur ve iftar vakitlerine dikkat ediyor. Peki, Antalya'da
sahur ve iftar
saat kaçta yapılacak?
ANTALYA SAHUR VE İFTAR VAKTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan
göre 14 Haziran gecesi itibariyle Antalya'da
vakti 03:46'da bitecek ve Antalya'da yaşayanlar 20:25'de
yapacak.
KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet, Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.


İMSAK VAKTİ NEDİR NE ZAMAN BAŞLAR?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.


#antalya
#ramazan
#iftar
#sahur
#imsakiye
6 yıl önce