|

Proje çöktü: 15 vekil geri gelecek

CHP’nin 15 vekilini İyi Parti’ye ödünç vermesi muhalefetin çatı adayı çıkarmasına yetmedi. Proje çöktüğü için vekillerin CHP’ye dönmesi gündemde. Kılıçdaroğlu da, “Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde yer almak isterlerse yer alabilecekler” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:55 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’teki “Anadolu Medyası Buluşuyor” etkinliğinde gazetecilerin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, “15 milletvekili geri dönecek mi? Dönmeyeceklerse İYİ Parti’den aday olacak mı? İYİ Parti’den aday olacaklarsa Meral Hanım ile bir konsensüs sağlandı mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

LİSTEMİZE GİREBİLİRLER

“Elbette geri dönecekler. Biz sadece demokrasiye karşı kurulan bir kumpası bozmak için arkadaşlarımızı oraya görevlendirdik. Arkadaşlarımız belirli görevle gittiler oraya. Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde yer almak isterlerse yer alabilecekler.”

DAHA SÜRE VAR

Kılıçdaoğlu, “CHP’nin cumhurbaşkanı adayını bizimle paylaşır mısınız?” sorusuna “Daha süre var. Önümüzde daha süre var. Bu konuda zaten gerek ben gerek arkadaşlarım gerekse örgütlerimiz çalışıyoruz. Güzel bir aday çıkaracağız. Bundan da en ufak bir endişemiz yok” yanıtını verdi.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Marmaris
6 yıl önce