|

Almanları çıldırtan fotoğraf

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Premier Lig'de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ı kabul etti. Bu görüşmeden rahatsız olan Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, küstahça bir açıklama yayınladı.

Yeni Şafak ve
09:05 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 09:17 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Premier Lig'de oynayan Türk futbolcularla Londra'da bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Premier Lig'de oynayan Türk futbolcularla Londra'da bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Premier Ligi’nde oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı’nın konakladığı otelde basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Tosun, Özil ve Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a imzalı formalarını hediye etti. Erdoğan’ın, futbolcuları başarılarından dolayı kutladığı ve devamını beklediğini söylediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devre arasında Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk’in başarılı performansını A Milli Futbol Takımı’nda da sürdürmesi temennisinde bulundu.


Almanlar çıldırdı

Diğer yandan Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, Türk asıllı Alman milli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmelerinden rahatsız oldu. Grindel’in Twitter hesabının yanı sıra DFB’nin internet sitesinde de yer alan açıklamada, “İki oyuncumuz, bu eylemleriyle DFB’nin uyum çalışmalarına yardım etmedi” şeklinde küstahça ifadeler kullandı.


#Recep Tayyiper Erdoğan
#İlkay Gündoğan
#Mesut Özil
6 yıl önce