|

Dost kazığı

Cimbom, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. galibiyetini almaya çok yakındı ama karşısına Nijhuis dikildi. Hollandalı hakem G.Saray'ın iki net penaltısını çalmadı, Arda'nın golü faul gerekçesiyle saymadı. Sturm Graz ilk yarı biterken Beicher ile sarı-kırmızılı takımın savunmanın hatasını cezalandırdı. Aslan'ın Baros ve Sabri ile iki topu direkten döndü. Bir puanı Çek yıldız kurtardı

00:00 - 2/10/2009 Cuma
Güncelleme: 02:29 - 2/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Dost kazığı
Dost kazığı
ALİ SAMİ YEN'DE İKİNCİ FİRE

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçında Yunanistan'da Panathinaikos'u 3-1 yenerek gruba iyi bir başlangıç yapan G.Saray, sahasında konuk ettiği Sturm Graz'la 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip maça iyi başlamasına rağmen kontrataklarla etkili olan rakibi karşısında zor anlar yaşadı.13'te kaleci ile karşı karşıya kalan Elano'nun aşırtma denemesi üstten auta gitti. 35'te kornerden gelen topa Bukva'nın gelişine vuruşu az farkla auta gitti. 37'de Jantscher'in sert vuruşu Leo Franco'dan döndü. 41'de Keita'nın ortasında arka direkteki Arda'nın kafa vuruşu ağlarla buluştu ancak hakem faul gerekçesiyle golü iptal etti. 45+1'de hızlı çıkan Strum Graz Beichler ile öne geçti: 1-0.


NET FIRSATLAR KAÇTI

İkinci yarıda rakip kalede müthiş baskı kuran G.Saray bir çok pozisyondan yararlanamazken hakem engeline de takıldı. Hollandalı hakem Cimbom'un iki penaltısını es geçti. Sarı-kırmızılılar tüm hatlarıyla gol için saldırırken kalesinde çok net pozisyonlar verdi. 59'da Keita'nın ortasında Baros bomboş pozisyonda vurdu, top üst direkten döndü. 63'te Elano'nun ara pasında Baros kaleci Gratzei'yi çalımladı ve topu filelere gönderdi: 1-1. 70'te Sabri şutu üst direkten oyun alanına geri döndü. 90. dakikada Sturm Graz çok net bir pozisyonu değerlendiremedi.


Avrupa'da da hakemler böyle

G.Saraylı Arda Turan, maçın hakemi Nijhuis'un 3 puanlarını gasp ettiğini ileri sürdü. Yıldız futbolcu 1-1 sonuçlanan Sturm Graz maçı sonrası yaptığı açıklamada kendisinin içinde olduğu ve hakem tarafından yanlış değerlendirilen 2 pozisyonu değerlendirdi. Arda, "Verilmeyen golde biraz rakibin üzerine yüklendim ama faul olduğunu düşünmüyorum. Penaltı pozisyonu ise 5. hakemin gözünün önünde oldu. Rakibin arkasına geçmiştim. Bence yüzde 100 penaltıydı. Hakem 2 metre önünde olan pozisyonu görmedi" derken, sözlerini Türkiye'deki hakemleri savunarak tamamladı: "Böyle hataları gördükten sonra kendi hakemlerimize daha çok yardımcı olmayı düşünüyorum. Herkes 'Türkiye'de hakemler iyi değil' diyor. Alın işte Avrupa'da da hakemler böyle."


1 puana sevinmeliyiz

Rijkaard, Sturm Graz karşısında galibiyeti hak ettiklerini söyledi, “Ancak, diğer taraftan baktığınızda sonuç bizim için daha kötü olabilirdi" dedi.

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Sturm Graz karşısında çok iyi oynadıklarını ancak aldıkları skora da sevinmeleri gerektiğini söyledi. Maçı kazanabilecek pozisyonlar bulduklarını ifade eden Hollandalı teknik adam, “Puan tablosuna baktığımızda hala birinciyiz. Her şey bizim elimizde” diye konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, maçı kazanmayı rakiplerinden daha çok istediklerini kaydederek, “Maça iyi başladık. Elano iki kere pozisyona girdi. Bunlarda biraz şanssızlık vardı. Sonra Arda ile golü bulduk. Ama anlamadığım bir şekilde hakemler golü iptal etti. İlk yarının bitmesine 1 dakika kala gol yedik ve demoralize olduk. İkinci yarıda toparlandık” diye konuştu. Hollandalı teknik adam eleştirilere karşın defansta kötü oynamadıklarını savundu, stoper transferi ile ilgili soruya “Kağıt üzerinde baktığımız zaman yeteri kadar stoperimiz var” diye cevap verdi.



15 yıl önce