|

'Döviz kararnamesi' futbolcuları etkileyecek mi?

Türk lirasının değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararnamenin futbolcuları etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da konuya ilişkin "Futbolcuları kapsadığını düşünüyorum ama mevzuatla ilgili uzman arkadaşlarımın incelemesinden sonra konuşmamız daha doğru olur" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:09 - 14/09/2018 vendredi
Güncelleme: 16:37 - 14/09/2018 vendredi
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç

Türk lirasının değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesinin Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından gözler futbolculara çevrildi.

Belirli alanlarda uygulanacak olan "Döviz cinsinden olan sözleşmelerin 30 gün içerisinde TL'ye dönüştürülmesi" kararının oyuncuları etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken konuyla ilgili görüşleri alınan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise şu ifadeleri kullandı:

  • Mevzuatta 'Türkiye'de yerleşik' ifadesi yer alıyor. Futbolcularımız da bu tanıma giriyor. 30 gün içinde dövizle yapılan anlaşmaların liraya dönmesi emrediliyor. Futbolcuları kapsadığını düşünüyorum ama mevzuatla ilgili uzman arkadaşlarımın incelemesinden sonra konuşmamız daha doğru olur. İlk okuyuşta 'Türkiye'de yerleşik' dendiği zaman Türk futbolcuları kapsıyor, yabancı futbolcuları kapsamıyor.
Kararname ne diyor?

Türkiye'de yerleşik kişilerin, ilgili Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.

  • Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden tespit edilecek.
Kararda, bu hükümlerin Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi.
#Süper Lig
#Fenerbahçe
il y a 6 ans