|

Fenerbahçe, AZ Alkmaar ile eşleşti

Aa
00:00 - 15/12/2006 Cuma
Güncelleme: 14:13 - 15/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe, AZ Alkmaar ile eşleşti
Fenerbahçe, AZ Alkmaar ile eşleşti

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. turunda rakibi olan Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı, kendi liginde lider PSV Eindhoven'nin 7 puan ardından, 36 puanla ikinci sırada bulunuyor.


AZ Alkmaar bu sezon oynadığı 16 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi sonrası ikinci sırada yer alıyor.

Ligde şu ana kadar 50 gol atan Hollanda ekibi, geçen sezonu ise 2. sırada tamamlamıştı.

Avrupa kupalarında bugüne dek toplam 54 maç yapan kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 32 galibiyet, 13 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

UEFA Kupası'nda 1981 yılında final oynayan AZ Alkmaar, 2005 yılında ise kupada yarı finale kadar yükseldi.

Hollanda takımı, kendi liginde ise 6 kez şampiyon oldu.


İLK TURDA KAYSERİSPOR'U ELEDİ

AZ Alkmaar, UEFA Kupası'nda 1. turda Türk takımlarından Kayserispor'u eledi.

1. turda ilk karşılaşmada kendi evinde Kayserispor'u 3-2 mağlup eden Hollanda takımı, Kayseri'deki rövanşta 1-1 berabere kalarak, grup maçlarına katılmaya hak kazandı.

Kupanın 2. turunda (C) Grubu'nda yer alan AZ Alkmaar, Portekiz'in Braga takımını 3-0, İsviçre'nin Grasshoppers ekibini 5-2 yenip, Çek Liberec ile 2-2 berabere kaldı. Hollanda ekibi, UEFA Kupası'nın son sahibi İspanyol Sevilla'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek, 10 puanla grubu lider olarak tamamladı.

Teknik direktörlüğünü Luis Van Gaal'ın yaptığı AZ Alkmaar, kendi sahasındaki karşılaşmaları 17 bin 23 kişilik DSB Stadı'nda oynuyor.


ESKİ TRABZONSPORLU ŞOTA DA KADROLARINDA BULUNUYOR

1967 yılında kurulan AZ Alkmaar'ın kadrosunda geçmiş yıllarda Trabzonspor'da da forma giyen Gürcü forvet Şota Arveladze de yer alıyor.

Türkiye'de Trabzonspor forması altında gol kralı olan Şota, AZ Alkmaar'ın Sevilla ile yaptığı son grup maçında takımı adına 2 gol kaydetti.

Takımın kaptanlığını yapan Şota, bu sezon ligde oynadığı 15 maçta rakip fileleri 10 kez havalandırdı. 33 yaşındaki Şota, geçen sezon ise Az Alkmaar formasıyla ligde 22 gole imza atmıştı.




Hollandalı oyuncuların ağırlıkta olduğu ekipte ayrıca, 2 İzlandalı, 1 Alman, 1 Gürcü ve 2 de Belçikalı olmak üzere 6 yabancı oyuncu bulunuyor.


AZ Alkmaar'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Ronald Waterreus, Khalid Sinouh, Job Bulters

Defans: Kew Jaliens, Gijs Luirink, Barry Opdam, Tim de Cler, Ryan Donk, Gr

tar Steinsson (İzlanda),

Orta Saha: Johannes Gudjonsson (İzlanda), Stijn Schaars, Simon Cziommer (Almanya), Maarten Martens (Belçika), Kees Luijckx, Rogier Molhoek, Martijn Meerdink, Demy de Zeeuw, David Mendes da Silva, Ruud Vormer

Forvet: Sota Arveladze (Gürcistan), Moussa Demb

l

(Belçika), Danny Koevermans, Julian Jenner, Jeremain Lens.


17 yıl önce