|

Gönlümüze göre

00:00 - 2/08/2008 السبت
Güncelleme: 01:09 - 2/08/2008 السبت
Yeni Şafak
Gönlümüze göre
Gönlümüze göre
G.SARAY-S.BÜKREŞ

Cimbom'a kolay lokma


Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kurasında seri başı olmayan G.Saray, Liverpool, Barcelona, Juventus ve Arsenal gibi devlerin yer aldığı torbadan dişine göre bir rakip çekti. Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde ilk maçlar 12-13 Temmuz'da oynanacak. Sarı-kırmızılı takım daha önce 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde elendiği Rumen temsilcisi Steau Bükreş'le ilk maçı Ali Sami Yen'de yapacak.


1980'li yıllarda en parlak dönemini yaşayan Romanya'nın köklü ekiplerinden Steaua Bükreş, 1985-86 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı ve Süper Kupa'yı kazandı. Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Rumen temsilcisi, lige deplasmanda FC Vaslui takımına 1-0 yenilerek başladı. Steaua Bükreş, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, Slavia Prag ve Sevilla'yla birlikte yer aldığı (H) Grubu'nu 1 puanla tamamladı. Rumen takımı 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde G.Saray'ı 4-0 ve 1-1, 1997-98 sezonu UEFA Kupası 1. turunda F.Bahçe'yi 0-0 ve 2-1'lik skorla eledi. Rumen temsilcisi 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası grup maçında Beşiktaş'ı kendi evinde 2-1 yendi. Teknik direktörlüğünü Marius Lacatus'un yaptığı Steaua Bükreş'te Eugen Baciu, Razvan Iulian Ochirosii, Ianos Joszef Szekely ve bir dönem G.Saray forması giyen Ovidiu Petre dikkat çeken isimler. Maçlarını 28 bin kişilik Ghencea Stadı'nda oynayan Steau Bükreş'in bünyesinde 7 yabancı futbolcuyu yer alıyor.


PARTİZAN-F.BAHÇE

Fener'e göre rakip değil

Sarı-lacivertliler geçen sezon çeyrek final oynadıkları Şampiyonlar Ligi'ne yeniden katılabilmek için öncelikle 2. ön eleme turu ilk maçında 2-0 yendiği MTK Budapeşte'yi elemesi gerekecek. F.Bahçe turu geçerlerse ilk maçta deplasmanda berabere kaldığı Azerbaycan Şampiyonu Bakü'ye elemesine kesin gözüyle bakılan Sırbistan'ın Partizan takımıyla karşılaşacak. F.Bahçe ilk maçını deplasmanda oynayacak.


MTK Budapeşte'yi geçmesi durumunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Inter Bakü-Partizan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak F.Bahçe'nin muhtemel rakiplerinden Sırbistan'ın Partizan ekibi, Inter Bakü'yü elediği takdirde Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşacak. Geçen sezon Sırbistan Ligi'nde şampiyon olan Partizan, bugüne kadar ülkesinde 20 lig şampiyonluğu elde ederken, 10 kez de Ulusal Kupa'nın sahibi oldu. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında Azerbaycan'ın Inter Bakü takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalan, Partizan, 1966'da Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda final oynadı, 1964'de aynı kupada çeyrek finale kadar geldi. 1989'da aynı başarıyı gösteren Sırp temsilcisi, dört kez UEFA Kupası'nda son 16'ya kalma başarısı gösterdi. Kadrosundaki futbolculardan Portekizli Moreira ile dikkat çeken Partizan'ın 10 yabancı oyuncusu bulunuyor. Teknik direktör Slavisla Jokanovic'in çalıştırdığı Partizan'ın, kadrosunda yeni bir yapılanmaya gittiği görülüyor.


BEŞİKTAŞ-S.BRIJEG

Beşiktaş tura yakın

Siyah-beyazlılar seri başı olarak girdikleri UEFA Kupası kura çekiminde zorlanmadan geçebileceği bir rakiple buluştu. Siyah-beyazlılar Avrupa futbolunda hiçbir başarısı bulunmayan Siroki Brijeg'le ilk maçını 14 Ağustos'ta İnönü Stadı'nda yapacak. Rövanş 28 Ağustos'ta oynanacak. Şampiyonlar Ligi finali 20 Mayıs 2009'da F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak.


Beşiktaş'ın UEFA Kupası 2. ön eleme turunda rakibi olan Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımı 1. ön elemede Arnavutluk'un Partizani takımını eledi. Rakibiyle ilk karşılaşmada 0-0 berabere kalan Boşnak ekibi, ikinci karşılaşmayı 3-1 kazanarak 2. ön eleme turu oynama hakkı elde etti. Geçen sezon ligi 2. sırada bitiren Siroki Brijeg, şu ana kadar Avrupa kupalarında 22 maç yaptı. Boşnak takımı, Avrupa'da 11 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 9 da yenilgi elde etti. Siroki Brijeg ekibi, Avrupa kupalarında 27 gol atarken, kalesinde 31 gol gördü. 1948 yılında kurulan kulüp, maçlarını 10 bin kişilik Pecara Stadı'nda yapıyor. 4 kez Bosna-Hersek 1. Ligi'nde şampiyonluk kazanan Siroki Brijeg, son yıllarda Premier Lig adı altında düzenlenen ligde de 2004, 2006 ve 2007'de mutlu sona ulaştı. Siroki Brijeg kadrosundaki Brezilyalı oyuncuların çokluğuyla dikkat çekiyor. Bu sezon UEFA Kupası finali ise ülkemizde yapılacak. 20 Mayıs'taki final Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.


٪d سنوات قبل