|

Kartal zor da olsa uçuyor

Ligdeki son 2 maçında 5 puan bırakan Beşiktaş, evinde Yeni Malatya’yı sürpriz golcüsü Pepe ve Babel ile devirdi. Portekizli stoper, bu sezon resmi maçlardaki 5. golünü ağlara göndererek takımın en golcü ismi oldu. Medel, haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşerken, Liverpool’dan kiralanan Karius ise kurtarışlarıyla güven verdi.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 09:14 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü Pepe ve Babel kaydederken, sarı-kırmızılıların tek sayısı Guilherme’den geldi.
Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü Pepe ve Babel kaydederken, sarı-kırmızılıların tek sayısı Guilherme’den geldi.

Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-1 yendi. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü Pepe ve Babel kaydederken, sarı-kırmızılıların tek sayısı Guilherme’den geldi. Liverpool’dan kiralık olarak kadroya katılan Karius yaptığı kurtarışlarla gecenin yıldızı olurken, Pepe bu sezon Beşiktaş formasıyla 5. golünü kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanıın 10’a yükselterek zirve takibini sürdürürken, Malatyaspor 7 puanda kalarak galibiyet özlemini 3 maça çıkardı. Siyah-beyazlılarda 74. dakikada yediği ikinci sarı kart sonrası oyun dışı kalan Medel, gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Beşiktaş’tan geldi. 20’de sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Quaresma’nın ceza alanı ön çizgisine doğru çıkardığı topla buluşan Ljajic’in gelişine çektiği plase şut yakın direğin dibinden auta gitti. 45+3’te gelişen Malatyaspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Guilherme’nin dönerek çektiği sert şutu Karius son bir hamleyle kornere çeldi. 52’de Quaresma’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Pepe’nin kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. 54’te Sadık’ın orta alandan içeri doldurduğu topta oluşan karambol sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Boutaib’in şutunu Karius çıkardı. 81’de Caner’in harika pasına hareketlenen Negredo’nun sol çaprazdan içeriye çevirdiği ‘Alda at’ pasında Babel, topu ağlara gönderdi: 2-0. 89’da Boutaib karşı karşıya pozisyonda çektiği şutu Karius kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Aleksic’in şutunda Caner’in çizgi üzerinde çıkarmak istediği top Guilherme’ye çarpıp ağlara gitti: 2-1.


GÜNEŞ: İnsanda önce vicdan VAR olacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yeni Malatya maçı sonrası yaptığı değerlendirmede sert ifadeler kullandı. Medel’in ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyundan atılması ve gelecek hafta yapılacak Fenerbahçe derbisini kaçırmasını değerlendiren Güneş, “Kırmızı da gösterilse, haftaya Fenerbahçe maçı da olsa... Bu VAR niye var anlamadım. Adamın sarı kart görmemesi lazım ama görüyor. İkinci sarı kartta kırmızıya dönerse VAR’a bakılır deniyor ama bakmıyor. Bu VAR sistemini doğru bulmuyorum. Makinede sorun yok. VAR hata yapmıyor, insanlar yapıyor. Önce insanlarda vicdan var olacak” dedi. Pepe’nin, bu sezon atıtğı 5. golle takımın en golcü ismi olmasını esprili bir şekilde değerlendiren Güneş “Taktiğimizi değiştirdik. Forvetlere değil, defanslara gol attırıyoruz. Türk futbolunda gelişim var. Ciddi konuşunca birilerini kırıyorum” diye konuştu. Vodafone Park’ın zeminini de eleştiren Güneş, “Pas yapmaya müsait bir zemin yoktu. Ljajic topu almaya giderken zemine takıldı. Çocuğu neden aldığımıza şaşırdık” dedi.

  • Negredo ilk 11’de başladı
  • Suudi Arabistan’ın Al Nasr kulübüne transfer olduğu iddia edilen ancak Beşiktaş Kulübü’ne herhangi bir teklif gelmediği öğrenilen Alvaro Negredo, Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. BB Erzurumspor deplasmanında oyuna sonradan giren ve oynadığı etkili futbolla farkın açılmasında rol oynayan Jeremain Lens de ilk 11’deki yerini aldı. Erzurum maçında sakatlanan, hafta içinde yapılan antrenmanlarda etkili performans sergileyen Lens, Hollanda Milli Takımı’ndan yorgun dönen Babel yerine sahaya çıktı.
Pepe: Sözümü tutuyorum

Siyah-beyazlı takımda bu sezon çıktığı resmi maçlarda 5. golünü ağlara göndererek kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Portekizli stoper Pepe, “Beşiktaş ile konuştuğumda 2 sene daha üst düzey oynayabilirim demiştim. Şükürler olsun ki onlara verdiğim sözü şu an yerine getirebiliyorum. Kendimi işime veriyorum. Önemli olan takım. Ama gol atarakkatkı sağlamak da memnunuyet verici” dedi.


#Beşiktaş
#Süper lig
6 yıl önce