|

Kartal’dan bomba sözler

Ligde geride kalan 15 haftada hakem hatalarının Beşiktaş lehine olduğunu iddia eden İsmail Kartal, “Zaten isminden belli; Süleyman Seba sezonu” ifadesini kullandı. Fenerbahçe'de görev yaptığı süreçte Trabzonspor ve Eskişehir beraberliklerini unutamadığını belirten Kartal, “Derbide Alves atılmasıydı, Galatasaray’ı yenerdik” dedi. İlk yarıyı lider kapatacaklarını savunan Fenerbahçe Teknik Direktörü, ikinci yarıda devre arası yapılacak kamp sonrası herkesin çok farlı bir Diego seyredeceğini söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2015 Thursday
Güncelleme: 22:42 - 31/12/2014 Wednesday
Diğer
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki ertelenen Altınordu maçı sonrası yaptığı sohbette gündeme damga vuracak sözler sarf etti. Ligde geride kalan 15 haftayı değerlendiren genç teknik adam, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş hakkında çarpıcı ifadeler kulandı. 2014-15 Süleyman Seba sezonunun layık bir şekilde geçtiğini dile getiren İsmail Kartal, “Beşiktaş maçlarındaki hakem hataları hep rakibimize yaradı. Zaten isminden belli; Süleyman Seba sezonu” yorumunda bulundu. 

Fenerbahçe’de teknik direktör olarak görev başladığından itibaren geçen süreçte unutamadığı 2 maç olduğunu anımsatan İsmail Kartal, “Trabzonspor deplasmanındaki beraberlik ile Kadıköy’deki Eskişehirspor maçlarını unutamam. Ayrıca Galatasaray derbisinde Alves atılmasaydı derbiyi 3 puanla geçerdik” dedi. İlk yarıyı 36 puanla lider kapatacaklarını savunan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Beklentimin altında puan aldık. İlk yarıyı en az 40-42 puan ile kapatmalıydık” şeklinde konuştu. 

İkinci yarıda çok farklı bir Fenerbahçe’nin sahada olacağı sözü veren genç teknik adam, “Özellikle Diego’dan beklentilerim çok fazla. İyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra herkes Diego’yu farklı bir pozisyonda görecek” diye konuştu. 

Fenerbahçe’nin forvet bölgesinde sıkıntıları olduğuna vurgu yapan İsmail Kartal, bu konuda şu ifadeleri kulandı: "Devre arasında takıma takviye yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar olacak. 2015 yılı Fenerbahçe’nin olacak. Çünkü Türkiye liginin en iyi ve geniş kadrosuna sahibiz.”

Luuk de Jong radara girdi

F.Bahçe aradığı forveti Hollanda’da buldu. Sarı-lacivertliler, PSV'nin golcüsü Luuk de Jong’u transfer etmek için harekete geçti. Kulübüyle 2019'a kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki futbolcu, forvet arkası ve ofansif orta saha pozisyonlarında da oynayabiliyor.  F.Bahçe, golcü futbolcu için PSV'ye  5 milyon Euro bonservis bedeli önerdi. 1.88 cm boyundaki Jong, Hollanda Ligi’nde 15 maçta 10 gol 4 asistlik, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 9 maçta 4 gol, 1 asistlik bir performans sergiledi. F.Bahçe’nin Hollandalı yıldızı Kuyt da milli takımdan arkadaşı  Luuk de Jong’u arayarak Fenerbahçe hakkında bilgi verdi.


Ben rol yapmam

İsmail Kartal, kendisi hakkında bir önyargının olduğunu savundu. Kendisine karşı haksız eleştiriler yapıldığını belirten genç teknik adam, “Benim söylediğim bazı sözler çarpıtılıyor. Beni tanıyanlar beni çok iyi bilirler. Ben başkaları gibi davranmam, asla rol yapmam ve yapmacık davranmam. İçim neyse dışımda aynı benim. Anadolu kavağında bir hayatım var. Gider orada balığımı yerim” diye konuştu.


Sadece F.Bahçe'de oynarım

F.Bahçe'de sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Mert Günok ile devre arasında yeni sözleşme imzalanacak. Mert’e Trabzonspor dahil birçok kulüp transfer teklifinde bulundu. Ancak genç kaleci, Türkiye’de F.Bahçe’den başka takımda oynamayacağını belirterek, “Gidersem yurtdışı olur” dedi.


Futbolculara ödeme jesti

Fenerbahçe Kulübü, futbolcuların maç taksitlerini ve alacaklarını hesaplarına dün yatırdı. Yönetim, futbolcuların hesaplarına 2014 yılından kalan transfer taksitleri ve maç başı ücretlerinin tamamını yatırdı. Böylece futbolcuların 2014 yılından hiçbir alacağı kalmadı. Fenerbahçe yönetimi, futbolculara yaklaşık 10 milyon Dolar tutarında bir ödeme yaptı.


Webo ve Alves yetişmiyor

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Webo ile Alves, İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Meireles’in durumunun ise iyi olduğu, Başakşehir maçında forma giyme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. İç yan bağlarında ödem ve kısmi yırtık nedeniyle tedavisi devam eden Emenike’nin oynamasının ise zor olduğu, durumunun yarın yapılacak kontrollerden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi. F.Bahçe'de dün yapılan antrenmana Alves ile Webo katılmadı, salonda tedavi oldular.

#İsmail Kartal
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Fenerbahçe
9 years ago