|

Kerim Frei Beşiktaş'ta

Transferde yaz sezonu dün tamamlanırken Beşiktaş, kapanışı Kerim Frei ile yaptı. Siyah-beyazlılar, İngiltere Premier Lig'de Fulham forması giyen gurbetçi oyuncuyu 3 milyon 157 bin Euro bonservis bedeliyle 5 yıllığına renklerine bağladı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 7/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 7/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kerim Frei Beşiktaş'ta
Kerim Frei Beşiktaş'ta

Beşiktaş'ta transferin son günlerine doğru somut gelişmeler yaşanan Kerim Frei transferi, transfer sezonunun kapanmasına sayılı saatler kala mutlu sonla tamamlandı. Önceki gün, Brezilyalı sol bek Ramon Motta'yı İstanbul'a getiren siyah-beyazlılar, İngiltere Premier Lig'de Fulham forması giyen gurbetçi futbolcu Kerim Frei ile el sıkışarak son hamlesini yaptı. İngiliz kulübüyle 2 yıl daha sözleşmesi olan 19 yaşındaki orta sahanın sözleşmesindeki fesih maddesini kullanan Beşiktaş yönetimi, 3 milyon 157 bin Euro bonservisle gerçekleşen transferi borsaya da bildirdi.

PREMİER LİG'DE 46 MAÇ

Dün akşam sağlık kontrolünden geçirilen, 5 yıllık sözleşme imzalanacak oyuncuya yıllık 1.3 milyon Euro ödeyecek siyah-beyazlılar, gurbetçi yıldız ligde bir sezonda 25 maç oynarsa Fulham 250 bin Euro daha girdi sağlayacak. 3 sezondur Fulham forması giyen Kerim Frei, İngiltere'de 46 maçlık tecrübeye sahip. Gurbetçi yıldız, bu maçlarda sadece iki gol atma başarısı gösterirken hiç kırmızı kart görmedi; sarı-kart cezalısı dahi olmadı. Ümit Milli Takım forması da giyen Kerim, önceki gün oynanan ve 4-0 kazanılan Malta maçında da 90 dakika sahada kalıp 1 gol attı.

Tekirdağ ile ter atacak

Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı Bölgesel Amatör Lig 11. grup takımlarından Tekirdağspor ile hazırlık maçı yaparak değerlendirecek. Yarın Namık Kemal Stadı'ndaki maç saat 17.00'de başlayacak. Siyah-beyazlılar aynı gün sabah Tekirdağ'a hareket edecek.

Motta: Uyum sorun olmaz

Beşiktaş'ın yeni sol beki Ramon de Motta, İstanbul'daki ilk gününde sağlık kontrolünden geçerken BJK Nevzat Demir Tesisleri'ni de gezdi. Beşiktaş gibi büyük bir takıma gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Motta'ya tesisleri gezerken İdari Direktör Semih Usta eşlik etti. Beşiktaş formasıyla görüntü veren Motta, her yeni transferin yaptığı gibi artık alışagelmiş Kartal pozunu da vermeyi unutmadı. BJK TV'ye de açıklamalarda bulunan Brezilyalı yıldız, 'Beşiktaş gibi büyük bir takıma gelmekten son derece mutluyum. İstanbul çok büyük ve güzel bir şehir. Ben çabuk uyum sağlayan bir oyuncuyum, kısa sürede takıma uyum sağlayacağım' ifadelerini kullandı.

950 bin Euro alacak imza töreni bugün

Beşiktaş, yeni transferi Motta'nın sezon sonuna kadar 950 bin Euro alacağını açıklarken temsili imza töreninin de bugün saat 17.00'da yapılacağını duyurdu. Motta, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın önünde sözleşme imzalayacak.

5 yıl için 5 milyon 250 bin Euro

5 yıllık sözleşme imzalayan Kerim Frei, ilk yıl için 950 bin Euro alacak. Genç yıldızın yıllık ücreti daha sonra her yıl için 50 bin Euro artacak. Ayrıca her sezon için 5 bin Euro maç başı ödenecek.


11 yıl önce