|

Ryan Babel: Emekli olunca aynı hayatı sürdürmek için 50 daire almam lazım

Sarı-kırmızılı takımın yıldız futbolcusu Ryan Babel, hedefleriyle ilgili konuştu. Futbolu bıraktıktan sonra aynı hayatı sürdürebilmesi için 40-50 daire alması gerektiğini ifade eden Hollandalı futbolcu, emlakçılık konusunda özel bir yatırım işine girdiğini söyledi.

09:33 - 17/10/2020 Cumartesi
Güncelleme: 10:21 - 17/10/2020 Cumartesi
Diğer
Ryan Babel, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkati çekiyor.
Ryan Babel, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkati çekiyor.

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, CNN Sport'a açıklamalarda bulundu. Hedefleriyle ilgili konuşan Babel, futbol kariyerini anlatan bir rap albümü yapacağını belirtirken emlakçılık işine de girdiğini söyledi.

33 yaşındaki futbolcunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle,

"Premier Lig'e dönebilirim"
  • "Galatasaray ile 2 yıl daha sözleşmem var, önce onu tamamlayacağım. Bittikten sonra tekrar Premier Lig'e geri dönebilirim, böyle bir hedefim var."



"Rap albümü yapacağım"
  • "Futbolcular kariyerleri bittikten sonra otobiyografi yazıyorlar. Ben bunu müzik ile birleştirme fikriyle geldim. Gerçekleri, geçmişteki yolculuğumu, futbol kariyerimi ve yıllar boyunca yaşananları bir rap albümü yapacağım. Şu anda bununla meşgulüm."

"Yatırımlarımı gayrimenkul üzerine yaptım"
  • "Futbol hayatım bir gün bitecek. Sonrasında zorluk çekmemek adına ekonomik yatırımlarımı gayrimenkul üzerine yaptım. Elbette futbolcular hayatın tadını çıkarmalı ama kenara da bir şeyler koymalılar. Şu anda yaşadığım hayatı, hayat kalitemi emekli olduğumda da sürdürebilmek için bir çözüm bulmak zorundayım. Geriye gitmek istemiyorum. Emlakçılık konusunda özel bir yatırım işine girdim. Multi-aile evleri. Şu anda oteller batıyor, büyük alışveriş merkezleri batıyor, birçok sektörde problem var. Bu yüzden ailelerin birlikte yaşayabileceği yaşam alanları çok önemli."
"2010'daki yatırımım çok da mantıklı değildi"

  • "2010'da Liverpool'dayken, 300 bin euro ödedim ve bir ev aldım. Ayda bin 400 euro kira geliri var, çok da mantıklı bir yatırım olmadı. Çok gençtim ve saf bir düşüncem vardı, 'Bankada 6 sıfırlı param var' diye düşündüm. Şimdi, aylık bin 400 euro için bu işe girer miyim? 'Hayır, bankadaki sıfırlar büyüsün' derim."
"Aynı hayatı sürdürmek için 40-50 daire almam lazım"
  • "11 ev aldım, sonra hesap yaptım, emekli olunca aynı hayatı sürdürmek için 40-50 daire almam lazım. Açıkçası bu yüzden biraz hayal kırıklığı yaşadım ama gayrimenkul işine döndüm ancak daha büyük düşünmeye başladım. Aileler için yaşam alanları işi de böyle çıktı. Amacım nakit akışını sağlamak. Paranın daha hızlı akmasını istiyorum, böylece aylık faturalarımı ödeyebileceğim. En büyük amacım, özgürlüğümü kazanmak. Para için çalışmak zorunda olmadığım bir ortam sağlamaya çalışıyorum. Paranın benim için çalışmasını istiyorum."


#Galatasaray
#Ryan Babel
4 yıl önce