|

Rusya futboldan men edildi: Süper Lig şampiyonuna büyük müjde

FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın ikinci bir duyuruya kadar bütün turnuvalardan men edildiğini açıkladı. Peki bu durum Türk takımlarını etkileyecek mi? Futbolseverlerin merak ettiği "Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek mi?" sorusunu sizler için araştırdık.

20:40 - 28/02/2022 Pazartesi
Güncelleme: 22:43 - 28/02/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Şampiyonlar Ligi
Şampiyonlar Ligi

FIFA ve UEFA, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rus kulüplerini ve milli takımını men etti.

Mevcut organizasyonlardan elenen Rus kulüpleri ve milli takımı ikinci bir duyuruya kadar FIFA ve UEFA organizasyonlarında mücadele edemeyecek.

Hangi takımlar etkilenecek?
  • FIFA ve UEFA'nın Rus kulüpleri ve milli takımlarının organizasyonlarına katılımını askıya alma kararından, Rusya'nın erkek ve kadın A milli futbol takımları ile Spartak Moskova Kulübü etkileniyor.
  • İkinci bir duyuruya kadar geçerli kararda değişiklik yapılmazsa Rusya Milli Erkek Futbol Takımı, yarı finalleri 24 Mart, finali ise 29 Mart'ta oynanacak 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turnuvasından ihraç edilecek.
  • Rusya Milli Kadın Futbol Takımı, 6-31 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de düzenlenecek 2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'na katılamayacak.
  • UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Alman kulübü Leipzig ile eşleşen Spartak Moskova da turnuvanın dışında kalacak.
Peki bu durum Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne katılımını etkileyecek mi? Ya da Türk takımlarına bunun bir katkısı olacak mı?
Süper Lig şampiyonu için müjde
  • UEFA'nın Rusya ile ilgili aldığı karar yeni sezonda da geçerli olursa Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne katılım için iki eleme maçı değil bir eleme maçı oynayacak.
  • *Yani Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak ve oynayacağı iki maçın sonunda turu geçmesi halinde Devler Ligi gruplarında boy gösterecek.
#FIFA
#UEFA
#Rusya
2 yıl önce