|

ABD, TikTok'u yasaklamayı planlıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'TikTok' ve birçok Çinli uygulamayı kapatmayı düşündüklerini söyledi. Geçtiğimiz ay da ABD Savunma Bakanlığı'nın Huawei ve diğer 19 Çinli şirketi Çin ordusundan destek alan kuruluşlar listesine aldığı ortaya çıkmıştı.

10:20 - 7/07/2020 Salı
Güncelleme: 10:45 - 7/07/2020 Salı
Yeni Şafak
Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanı
Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pazartesi günü Fox News'e verdiği röportajda Çinli teknoloji şirketlerini yasaklamayı düşündüklerini söyledi. Bu şirketler arasında en çok dikkat çeken ise TikTok oldu.

  • Pompeo röportajda "İnsanların cep telefonlarındaki Çinli uygulamalara saygı duymakla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu konuda doğru yapacağı konusunda seni temin edebilirim," dedi. "Şu an bu konuyla ilgili Başkan'ın önüne çıkmak istemiyorum [Donald Trump], ama bu mesele üzerine çalıştığımız bir konu." dedi.

Özel bilgilerini Çin Komunist Partisi ile paylaşmak için TikTok ideal yöntem

Pompeo sözlerini; 'Eğer özel bilgilerinin Çin Komunist Partisi'nin eline geçmesini istiyorsan Tiktok yüklemelisin' dedi.

  • TikTok, Pompeo'ye verdiği cevapta: 'Bizim en temel önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak. Hiçbir zaman Çin hükümeti ile bilgi paylaşmadık. İstendiği takdirde de paylaşmaya niyetimiz yok.' ifadelerini kullandı.

Pompeo'nun TikTok açıklaması ABD ile Çin'in arasındaki gerginliğin iyice arttığı bir döneme denk geldi. İki ülke arasında; ulusal güvenlik, ticaret ve teknoloji konularında birçok problem yaşanıyor.

  • TikTok'un bu kadar gündem olmasının temel sebebi de Çin dışında en çok indirilen Çinli uygulama olmasında gizli.
Uygulama bu yılın ilk 3 ayında ABD ve Batı dünyasında
315 milyon kez indirilerek bu alanda bir rekor kırdı.
Bu sayı aynı zamanda TikTok'u tarihin 3 aylık periyotta
en çok indirilen uygulaması
haline getirdi.


#Mike Pompeo
#TikTok
#yasak
#Çin
#bilgi
#veri
4 yıl önce