|

Apple AR gözlüğü piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Apple, iOS 12 ile getirdiği AR özelliklerini yeni bir ürünle piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Apple hakkında güvenilir sızıntılar paylaşan Ming-Chi Kuo, teknoloji devinin artırılmış gözlük seti üzerinde çalıştığını paylaştı.

Yeni Şafak
09:58 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:03 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik gözlüğünün önümüzdeki yıl seri üretime geçmesi planlanıyor.
Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik gözlüğünün önümüzdeki yıl seri üretime geçmesi planlanıyor.

Apple herhangi bir ürün tanıtmadan aylar öncesinde sızıntılarıyla gündeme geliyor. Bu durumu son birkaç yıldır tanıtılan iPhone modellerinden biliyoruz. Bu sızıntılar özellikle bir analist tarafından paylaşılıyor ve genellikle doğru çıkıyor.

Apple AR gözlüğü iPhone'a bağlı olacak

TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo bu sefer de Apple’ın artırılmış gözlük setini piyasaya sürmeye hazırlandığını açıkladı. Bu yeni ürün iPhone’a bağlı oldukça çalışabilecek. Kuo’ya göre Apple’ın AR gözlük seti 2019’un dördüncü çeyreği veya 2020’nin ikinci çeyreğinde seri üretime geçecek.


Google ve Samsung yıllar önce yapmıştı

Kuo’nun yaptığı yorumlardan ve tahminlerden hareketle Apple’ın akıllı gözlülüğünün, 2016’da Google’ın çıkardığı Daydream View ve 2015’te Samsung’un tanıtımını yaptığı Gear VR Samsung’a benzediği söylenebilir. Apple’ın cihazının, Google ve Samsung’dan farkının kullanıcılara yaşatacağı deneyim olacağı söyleniyor ayrıca Apple’ın gözlüğü gömme ekrana sahip olacak.

Çıkan bazı haberlere göre ise Apple’ın elinde her iki gözde de kullanılan 8K çözünürlüğe sahip; hem AR (Artırılmış Gerçeklik) hem de VR (Sanal Gerçeklik) uygulamaları çalıştırabilen bir gözlük bulunuyor.

#Teknoloji
#Apple
#AR
5 yıl önce