|

Google ve Apple uyaracak: Dikkat korona hastası var!

Teknoloji devleri Apple ve Google, koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce testi pozitif çıkmış olan hastaların diğer kullanıcılara olan mesafesi konusunda bir uyarı sistemi üzerinde ortak çalışma kararı aldıklarını açıkladı.

10:12 - 11/04/2020 Cumartesi
Güncelleme: 10:21 - 11/04/2020 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için en önemli şey sosyal mesafe kuralları. Bunun için çok sayıda ülke katı uygulamalarını hayata geçirdi. Bu mücadeleye teknoloji devleri Apple ve Google da katıldı. İki şirket, koronavirüs testi pozitif çıkmış olan hastaların diğer kullanıcılara olan mesafesi konusunda bir uyarı sistemi üzerinde ortak çalışma kararı aldıklarını açıkladı.

Mayıs ayında hazır olacak

Henüz üzerinde çalışılan teknoloji, hastaların izini sürerek söz konusu kişilere yakın mesafede olan kullanıcıları
Bluetooth bağlantısını kullanarak bilgilendirecek. Euronews'in haberine göre; k
ullanıcıların isteğine ve tercihine bağlı olarak çalışacak olan yazılımın mayıs ayı ortasında kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.

Kişisel verilere ulaşamayacaklar

  • Üzerinde çalışma kararı aldıkları teknolojinin kullanıcıların konumunu ve kimliğine ilişkin bilgileri izlemeyeceğini açıklayan Apple ve Alphabet, uyarı sisteminin herhangi bir kullanıcının koronavirüs hastasına yakınlığı durumunda devreye gireceğini bildirdi.
    Sistemin elde ettiği verilerin de şirkete ait sunucularda değil kullanıcıların telefonlarında şifreleneceği ifade edildi.
#google
#apple
#koronavirüs
#takip
#hasta
4 yıl önce