|

Huawei ve Microsoft Apple’ın en büyük kozunu elinden alabilir

Huawei ve Microsoft güçlerini birleştiriyor. Daha güvenli, hızlı ve esnek cihazların ortaya çıkmasını sağlayacak bu birliktelikle birlikte Apple’ın rakiplerine kaşı elinde tuttuğu en büyük kozu tarihe karışmış olacak. Çinli teknoloji devi Huawei ise bu birliktelikle sayesinde piyasada daha ezici bir güce kavuşacak.

Yeni Şafak
14:28 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:32 - 7/11/2018 Çarşamba
Gerçekleştirilen birleşimle birlikte yeni nesil cihazlar tüm bağlantı seçeneklerini destekleyecek.
Gerçekleştirilen birleşimle birlikte yeni nesil cihazlar tüm bağlantı seçeneklerini destekleyecek.

Huawei ve Microsoft üçlerini birleştiriyor. Son yıllarda geliştirdiği cihazlar ile dünyanın gündemine oturan Huawei ve dünyanın en büyük yazılım devi olan Microsoft resmen güçlerini birleştirme kararı aldı.

Özellikle yazılım kanadında büyük yeniliklere imza atmaya hazırlanan iki firma, hibrit bulut sistemi ile daha güvenli, daha hızlı, daha uygun ve daha esnek bir yapı üzerinde büyük bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.




İKİ TEKNOLOJİ DEVİNDEN APPLE’A HAMLE!

Huawei, 2018 yılı satış rakamları ile hem Türkiye pazarında hem global pazarda Apple’ı tahtından etti. Yüksek güvenlik ve akıcı yazılımı ile rakipleri karşısında büyük bir koza sahip olan Apple, sanırım bu avantajını da kaybetmek üzere. Microsoft ve Huawei’in yaptığı birleşim, iki firmayı tamda bu alanda üst seviyelere taşıyacak. İki firma bu birliktelikle birlikte daha güvenli, hızlı ve esnek cihazlarla rakiplerinin karşısına çıkabilecek.



Merak edenler için iki firmayı bir araya getiren hibrit bulut sisteminin detayları ise şu şekilde belirtiliyor:

Hibrit bulut bilişim performansını hızlandıran ortak çözüm, Microsoft'un Azure Stack yazılımına ek olarak Huawei'nin kurumsal seviye FusionServer 2288H V5, ES3000 V5 NVMe SSD, CloudEngine 6865 anahtarını (bulut bilgi işlem senaryolarında veri merkezi ağları için tasarlanmış CE6865) ve eSight'ı (yönetim yazılımı) içeriyor.

Çözümün dikkat çekici bileşenlerinden biri ise veri merkezleri için tasarlanan yeni nesil yüksek performanslı, yüksek yoğunluklu ve düşük gecikmeli 25GE bir anahtar olan Huawei CE6865 anahtardır. 1U alanda kırk sekiz adet 25GE bağlantı noktasına yer vermesi ile CE6865 anahtar, sektördeki en yüksek bağlantı noktası yoğunluğunu sunuyor.


3.200 Mpps L2/L3 iletim kapasitesini ve sekiz adet 100GE yüksek performanslı giriş bağlantı noktasını destekliyor.

Çeşitli veri merkezi özelliklerine sahip olan CE6865, blokajsız ağ platformları kurmak için esnek ağ iletişimi sağlayarak, bulut çağındaki veri merkezlerinin ağ gereksinimlerini karşılar.

Çözüm ayrıca, sunucuların ve anahtarların verimli ve birleşik yönetimi için Huawei’in eSight'ı ile birlikte geliyor. eSight, CPU, bellek ve PCIe kart arızalarını akıllı ve otomatik olarak algılamak ve analiz etmek için Huawei tarafından geliştirilen arıza algılama yönetimi (FDM) teknolojisini ile genel operasyon ve yönetim verimliliğini artırıyor.


Huawei ICT Sunucu Çözümleri Genel Müdürü Kenneth Zhang, şunları söyledi:

  • “Microsoft, teknoloji konusunda yenilikçi, Huawei gibi müşteri odaklı bir şirket ve Huawei için çok önemli bir ortaktır. Azure Stack çözümünün bu ortak lansmanı, güçlü ortaklığımızın bir başka ifadesidir. Huawei'in en yeni ES3000 V5 NVMe SSD'leri ile yapılandırılmış Huawei sunucularına dayanan çözüm, hibrit bulut hizmetleri için ideal bir platform sunarak, müşterilerimize hızlı ve istikrarlı bir servis deneyimi getiriyor. Huawei, bilişim sınırlarını aşmaya, teknolojik yeniliği sürdürmeye ve müşterilerine yüksek performanslı, esnek ve güvenilir karma bulut çözümleri sunmak için sektör ortaklarıyla çalışmaya devam edecektir”

#Huawei
#Apple
#Microsoft
5 yıl önce