|

Windows 10 Chrome'a karşı!

Microsoft'un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 10'un, kullanıcılarını Google Chrome'a karşı uyardığı ortaya çıktı. Kullanıcılara gelen bildiride Chrome'un aşırı RAM tüketimi yaptığı ifade ediliyor ve Microsoft Edge kullanılması tavsiye ediliyor.

Yeni Şafak
16:22 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:22 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Windows 10 kullanıcılarına Microsoft Edge kullanılması tavsiye ediliyor.
Windows 10 kullanıcılarına Microsoft Edge kullanılması tavsiye ediliyor.

İnternet tarayıcılarının batarya performanslarını önceki haberlerimizde incelemiştik. Hem Microsoft'un yeni tarayıcısı Edge hem de Opera, batarya dostu olduklarını iddia ediyor. Dünyanın en çok tercih edilen tarayıcıları arasında yer alan Google Chrome ise bu konuda iddialı açıklamalar yapamıyor. Zira bildiğimiz üzere Google Chrome aşırı RAM tükettiği için tam bir batarya canavarı olarak biliniyor.





İşte Windows 10, aşırı RAM tüketimi yaptığı için kullanıcılarına uyarı bildirimi göndermeye başladı. Gelen bildirimde kullanıcıların Microsoft Edge kullanılması tavsiye ediliyor.





Yukarıdaki resimde gördüğümüz üzere bildirim panelinde şu ifadeler yazıyor:



  • "Chrome bataryanızın suyunu çekiyor. Microsoft Edge kullanarak %36 tasarruf edin."

İnternet tarayıcıları arasında büyük bir rekabet olduğunu biliyoruz lakin böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Zira gelen uyarıda açık bir şekilde kullanıcılar Chrome'a karşı uyarılıyor ve Microsoft'un öz malı Microsoft Edge tavsiye ediliyor.



Diğer taraftan Google'ın da benzer bir taktiği yaptığını biliyoruz. Internet Explorer ile Google'a girdiğimizde, Explorer'ın yavaş olduğu ve Chrome ile daha çok hız kazanabileceğimiz ifade ediliyordu. Lakin Microsoft bu hamleyle işi daha ileri bir boyuta götürmüş oldu.



#Microsoft Edge
#Google Chrome
#Windows 10
8 yıl önce