CHP'li Mithat Baydur İmamoğlu'na oy verdiği için yaşadığı pişmanlığı anlattı: Gitti benim oyum

09:3213/02/2025, Perşembe
G: 13/02/2025, Perşembe
Diğer

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP'de yapılacak ön seçim öncesi parti içindeki anlaşmazlıklar gün yüzüne çıkmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ön seçime katılmayacağını açıklamıştı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun İstanbul'a hizmet etmek yerine cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışmalar yürütmesi CHP'li çevreler tarafından da eleştirilerin hedefi olmaya başladı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Mithat Baydur, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için pişmanlığını, "verdiğim oy boşa gitti." sözleriyle dile getirdi.

İmamoğlu'nun durumunu Montaigne'in sözüyle özetleyen Baydur, "Aklıma hemen Montaigne'in sözü geliyor. Hiçbir amaca bağlanmayan ruh, yolunu yitirir. Çünkü her yedde olmak aslında hiçbir yerde olmamaktır. Kısmen büyükşehir belediye başkanı olacak, kısmen cumhurbaşkanı adayı gibi olacak. Nasıl olacak bilmiyorum. İkisinden birine karar vereceksiniz. Seçimden çıkalı 10 buçuk ay oldu.

Mithat Baydur

Zoom toplantılarını hatırlattı

Sözcü TV'de konuşan Mithat Baydur şaibelerle gündemden düşmeyen CHP kurultayını hatırlatarak,
"Sizin çabalarınızla oldu, sizin kurduğunuz zoom toplantılarıyla oldu, siz divan başkanıydınız. Siz değişimci grubun lideriydiniz. Aslında genel başkan olabilirdiniz. Genel başkan olsaydınız zaten onun en doğal hakkı kimse bir şey söylemez ki. Genel başkandı evet şimdi cumhurbaşkanı adayı oluyor."
diye konuştu.
Ekrem İmamoğlu 'değişimci' grupla zoom toplantısı yapıyor

İmamoğlu'na oy verdiği için pişmanlığını anlattı

Siyaset Bilimci Mithat Baydur, seçimlerde Ekrem İmamoğlu'na oy verdiğini belirterek, cumhurbaşkanı adaylığı için kendisini ön plana çıkarmasına isyan etti. Baydur, "
Peki şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, ben oy verdim. Açık söyleyim. Benim oyum ne olacak? Gitti benim oyum. 'Ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum' diyor İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı.
" ifadelerini kullandı."



#Mithat Baydur
#CHP
#Ekrem İmamoğlu