13:12, 20/10/2025, Pazartesi
Hatay'da otoyol çöktü: Selden dolayı mahsur kalan vatandaşlar botla kurtarıldı
Hatay'ın İskenderun ve Payas ilçelerinde gece başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nun Payas-Dörtyol mevkisi ise çamur nedeniyle kısmen ulaşıma kapandı.
Sağanak nedeniyle yollarda büyük su birikintileri oluştu. Payas ilçesindeki Şehit Yetkin Erşan Alt Geçidi suyla dolarken, burada mahsur kalan akülü tekerlekli sandalyeli bir kadın, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Cumhuriyet Mahallesi'nde de evleri su basan ve mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından botlarla güvenli bölgelere çıkarıldı. Taşkın nedeniyle zarar gören mahallede su tahliye çalışmaları devam ediyor.
Yüksek bölgelerden gelen çamur ve su nedeniyle Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nun Payas-Dörtyol mevkisinde ulaşım tek şeritten sağlanabiliyor. Bir cip ve bir tırın mahsur kaldığı yolda Karayolları ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Ulaşıma kapanan Payas devlet yolu ise tahliye ve temizlik çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan, yağışın ardından denizde kısa süreliğine bir hortum oluştuğu da gözlendi.










