|
2013-14 SEZONU KAYSERİSPOR"UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Kayserispor, en azından sezon sonuna kadar yerli ve tecrübeli bir isme emanet edilmeliydi

Durumu kötü alınan risk büyük

Sezonun ilk yarısında hemen her hafta çıkışlarını başlatacakları tahmin ediliyordu ama Kayserispor bu tahminlere hiç karşılık veremedi

Kayserispor geçen sezon yaşadığı sancılı süreci Prosinecki"nin gelişiyle sonlandırıp, ligin ikinci devresinde yaptığı çıkışla ligi beşinci bitirme başarısını göstermişti. 2013 yazında yapılan Nobre ve Jaja gibi transferlerle beklentiler daha da artmıştı. Sezon başı kadro gücü ve bir önceki yılın başarılarının verdiği güvenle ligin üst tarafı, Avrupa Kupaları mücadelesi hedeflenirken, takımın performansı ve aldığı sonuçlar şaşırtcı bir biçimde kötü oldu. Hemen her hafta çıkışlarını başlatacakları tahmin ediliyorudu ama Kayserispor bu tahminlere hiç karşılık veremedi.

İlk haftada Sivasspor"u yenmesine rağmen kötü futbolu dikkat çeken sarı-kırmızılılar, sonraki on haftada galibiyet yüzü göremedi. Kağıt üstünde böylesine güçlü bir kadro toplamda sadece iki galibiyet alarak sezonun en büyük sürprizini yaptı ve on yedinci sırada kaldı. Sarı-kırmızılılar ilk yarının son haftalarına doğru kıpırdanmaya başlasa da, iyi oynadığı rakibi baskı altına aldığı karşılaşmalarda istediğini gol bölgesindeki beceriksizlikler ve şanssızlıklar yüzünden alamadı.

Jaja, Bobo, Nobre, Mouche, Sefa gibi isimlerden oluşan hücum hattının on yedi maçta on üç gol bulabilmesi herşeyiyle şaşırtan Kayseripsor"un en dikkat çekici olumsuz yanıydı. Sadece Nobre ve Bobo"nun bildiğimiz gol ortalamaları bu rakama ulaşmaya yeterdi fakat Bobo ve Nobre"nin sakatlıkları, Jaja"nın fiziksel olarak bir türlü hazır olamaması planların uygulamaya geçememesine sebep oldu.

Kayseripor"da orta sahanın merkezi sorunların da merkeziydi. Cleyton, Biseswar, Abdullah Durak, Taner Yalçın ve Okay Yokuşlu takımın orta saha yükünü çekmekte yetersiz kaldılar. Orta sahanın vasatlığı da doğal olarak oyunun her yönünde etkisini gösterdi.

Devre sonunda ayrılan Robert Prosinecki"nin yerine Portekizli Domingos Jose Paciencia getirlierek zaten sıkıntılı olan duruma daha da fazla risk yüklendi. On iki puanı olan, düşme tehlikesini ciddi ciddi yaşayan bir takımın başına kulübü, ülkeyi ve ligi hiç tanımayan bir teknik adam getirmek akıllıca görünmüyor. Başarılı bir kariyere sahip olsa da ligin başlamasına bir hafta kala böyle bir isim takıma etki etmede ve potansiyelini başarıya dönüştürmede zorlanacaktır. Kendisi de ilk açıklamalarında takımı tanımaya çalışmaya başladığını söyledi. Kayserispor, en azından sezon sonuna kadar yerli ve tecrübeli bir isime emanet edilmeliydi. Durumun tehlikesi ve yeni alınan risk "Ne olursa olsun Kayserispor kurtulur, düşmez." düşüncelerini de acabalara çevirdi.

10 yıl önce
2013-14 SEZONU KAYSERİSPOR"UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı