|
Londra"ya vize

Türk spor tarihinin tartışmasız en başarılı kulvarı olan Ata sporumuz güreş 2012 Londra Olimpiyat''ları için halı hazırda greko için 4 olimpiyat vizesi ve serbest için ise bir vizeye sahip. Olimipiyat''larda tam kadro yarışabilmek için 20-22 Nisan''da Sofya''da, 27-29-Nisan''da Çin''de, 4-6 Mayıs''ta Helsinki''de yapılacak olan 3 olimpiyat vize sınavından vize olmak için canla başla mücadele edecek.

Zorlu vize sınavları serbest ile başlayıp greko ile devam ederken bayanlarla sona erecek. Türk güreşi şimdi serbest güreşte 96 kg''da Serhat Balcı''dan sonra diğer altı sıklet için londa yolunu nasıl tutacağının vizesini yukarıdaki yarışmalardan almak zorunda. Türk serbesti en az 5 sıkletten aşağı olmamak üzere Londra''ya gitmelidir.

Tarihi başarı grafiğimize baktığımızda serbest her zaman lokomotif olmuş bir branştır. Güreş tarihimiz boyunca Olimpiyat oyunlarından kazanılan 28 altın madalyanın 17 tanesini tek başına serbest kazanmış bulunmaktadır. İnsan hayatındaki dalgalanmalar gibi spordada her zaman üstün başarı sergilemek mümkün değil. Düşmeler, geride kalmalar çok büyük başarılara imza atmalar hep var olan şeylerdir.

Serbestimiz son Avrupa Şampiyonası''nda Yakup Topuz komutasında iyi bir grafik çizdi. Genç Tolga''nın altın madalyası serbeste bir hayli moral oldu. Keza Ahmet Peker''in bronz madalyasının yanı sıra, 66,74,84 kilolardaki sporcularımızında beşincilikleri serbestte bir atağın başlangıcı olarak değerlendirmek mümkün. Zor bir göreve soyunan 94 Yakup Topuz hoca Londra icin ekibimizi en iyi şekilde hazırlama peşinde varını yoğunu ortaya dökecektir. Keşke 2 yıl önce milli takım Yakup hocaya emanet edilse idi şimdiki gibi altı vize arar konumunda bulunmayabilirdik. Şimdi gün vize günü. Serbeste şablon böyle iken grekoda daha rahat bir ortam var. 4 vizesini önceden alan greko şimdi geride kalan 3 sıkletinde biletini alarak Londra''ya 7 vize ile gitmek arzusunda. En iyimser tahminim ise greko 6 serbest ise 6 vize ile olimpiyatlara katılırsak gayet iyi olur.

Son söz olarak: Dünyada en büyük spor yarışması olan Olimpiyat oyunlarında Türk güreşinin sınavı herkes gibi çok çetin olacaktır. Temennim Londra''da 1948 olimpiyatları ruhu ile büyük bir çıkış yakalamak. Mazideki altın sayfalarımızı açarsak: 1949 Londra olimpiyatlarında grekoda (2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz), Serbeste ise: (4 altın,2 gümüş ve bir dördüncülük) ile dünyayı kendimize hayran bırakmıştık. O zaman haydi gençler Londra için şimdi sıra sizde. Tuttuğunuz altın olsun.

12 yıl önce
Londra"ya vize
Nükleer silahların gölgesinde
Hesaplaşma...
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti