|
Şekeri nasıl kullanalım?
Marketlerde satılan diyet reçel, çikolata, bal, dondurma, kurabiye gibi ürünleri beslenme uzmanı ya da doktorunuza danışmadan kullanmayın. Bu tür ürünler pahalı olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenme programınızın kapsamına girecek nitelikte değildir. Evde hazırlanmış bir diyet yiyeceği daha ucuz ve sağlıklı olacaktır.

Kullanacağınız tatlandırıcı eğer diyabet hastası değilseniz doğal şeker olmalıdır. Ancak çok fazla kiloda iseniz yapay tatlandırıcılardan yardım alabilirsiniz. Ancak yapay tatlandırıcıların cinsine göre günlük kullanılacak miktarları farklı olabilir. Enerji içermeyen yapay tatlandırıcıları tercih edin. Enerji içeren tatlandırıcılar, Fruktoz, Sorbitol, Mannitol ve Ksilitoldür. Enerji içermeyen tatlandırıcılar ise, Aspartun ve Sakkarin'dir. Enerji içeren tatlandırıcılar vücutta şekere dönüşürler. Diyabet hastaları ve kilo vermek için diyet yapanlar mutlaka beslenme uzmanı veya doktora başvurup kendileri için gerekli olan tatlandırıcıyı seçme konusunda yardım almalıdır.

Bazı bitki ve gıdaların (bal gibi) kan şekerimizi düşüreceği söylenir. Bunun gerçeklik payı yoktur. Unutmayın ki bir ürünün kan şekerimizi düşürebilmesi için bileşiminde ünsilin bulunması veya insülin salgısını arttırıcı bir madde içermesi gerekir. İnsülin pankreas tarafından üretilen bir hormondur. Kan şekerinin düşürülmesinde herhangi bir yiyeceğin rol oynaması imkansızdır.

Danışman:
Beslenme uzmanı Nil Şahin Gürhan (Tel: 0.216 348 73 15)


Fırında kabak

MALZEMELER:
2 adet kabak, 20 adet mantar, 5-6 adet yeşil zeytin, 2 adet patates, 1 adet kırmızı biber, maydanoz, dere otu, tuz, bir miktar kaşar peyniri rendesi.

YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyup boyuna 2'ye bölelim. Çekirdekli kısımlarını bir kaşık yardımı ile oyup kaynar suda kabakları 5-6 dakika haşlayalım. Kevgirle süzüp fırın tepsisine alalım. Patates ve havuçları, küp küp doğrayıp haşlayalım. Süzüp, konserve mantar doğranmış zeytin, kırmızı biber maydanoz ve dereotu ile karıştıralım. Hazırlanan harcı kabakların çukur yerlerine doldurup üzerlerine kaşar peyniri rendesinden serpiştirelim. 180° fırında 15-20 dk. pişirelim.
#Fırında kabak
#Şeker
23 yıl önce
Şekeri nasıl kullanalım?
O olmalı!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü