|
Hiçbir şey eskisi gibi olmaz... mı?

Aylardır gündemde olan banka operasyonlarında çok ilginç olaylarla karşılaştık. Bu olaylar arasında, raporların işleme konmamasından tutun da, raporların bürokrat ve politikacılar tarafından sümen altı edildiğine kadar birçok skandalı sayabiliriz. Bu tür olaylar kamuoyunun gündemine gelince "herhalde artık bu tür olaylar yaşanmaz" diye düşünmeye başladığımız sırada öğrendiğimiz yeni bilgiler "değişen hiçbir şeyin olmadığını" bizlere gösterdi.

Biliyorsunuz Egebank''la ilgili olarak bankanın eski sahibi Yahya Murat Demirel ve diğer birçok isim şu anda tutuklu. Ancak raporlar, Demirel''den önce bankanın sahibi olan Hüseyin Bayraktar döneminde de bankanın içinin boşaltıldığını gösteriyor. Ancak şu ana kadar o dönemle ilgili olarak, Bayraktar''ın ifadesinin alınması dışında, herhangi bir işlem yapılmadı. Hatta Şişli Cumhuriyet Savcılığı, 5 Ekim 2000 tarihinde, Ankara''ya, bu işin muhatabı olan yerlere, Bayraktar döneminin incelenmesini ve sonuçların kendisine iletilmesini isteyen bir yazı dahi göndermiş. Aradan neredeyse 8 ay geçmesine rağmen savcılık hâlâ yazının cevabını bekliyor. Bu yazıya neden cevap verilmiyor? Daha önce yaşananlardan hiç mi ders alınmadı?

Bu soruları çoğaltmak mümkün. Ancak bütün bu soruların tek bir cevabı var, o da; "değişen bir şey yok".

Esbank kredileri incelemede

Geçtiğimiz hafta başı Habertürk internet sitesinde çok ilginç bir haber okuduk. Bu haber üzerinde, bir çok kez olduğu gibi, fazla durulmadı. Haberde, batık bankalar için oluşturulan ortak yönetimin başında bulunan Tevfik Altınok''un yönetimindeki batık Esbank''tan 7.5 milyon dolar kredi verildiği bildiriliyordu. Dikkatinizi çekerim; kime, nasıl satılacağı belli olmayan, devlete çok büyük zararı olan, bu zararın büyümemesi için çareler aranan Esbank''tan kredi veriliyordu.

Aslına bakarsanız bu kredinin verildiği kişi, veriliş şekli ve krediye kimin aracılık ettiği konusunda kulislerde çok ilginç yorumlar yapılıyor. Bütün bu bilgiler ışığında Bankalar Yeminli Murakıpları ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer''e bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) batık Esbank''ta inceleme başlattılar. Bugün cevaplanamayan sorulara yapılan incelemeler sonucunda cevap bulunacağını düşünüyorum. Bu arada geçmişinde de bir- çok skandalda ismi geçen Tevfik Altınok''la ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını da merak ediyorum doğrusu.

23 years ago
Hiçbir şey eskisi gibi olmaz... mı?
Çok hayâtî bir dört sene
“Herkes karakolda kâbus görüyor”
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı