|
Biz bu filmin benzerini Pereira ile izledik

Fenerbahçe'nin oyun planını biliyoruz. Topu mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde kaparak, bir an önce rakip kaleye gidip pozisyonlar oluşturmak isteyen, oynarken eğlendiren, gerektiğinde kaleciden forvet oyuncusuna atılan uzun toplarla pozisyona girmeye çalışan, koşan ve mücadele eden bir takım. Fakat aynı oyun planı her rakibe karşı işlemiyor. Özellikle henüz ligde gol yemeyen ve rakip analizini iyi yapan Konyaspor'a karşı.

Fenerbahçe maça tutuk başladı ve bana göre ağır bir kırmızı kartla 10 kişi kaldı.
Valencia'nın, Adil ile münakaşası ayrı bir konu, VAR incelemesi bile olmadan kırmızının çıkması ayrı bir konu, pozisyonun net bir açısının olmaması apayrı bir konu.
Valencia'nın kırmızı kart görmesi ve Rossi'nin etkisiz oyunuyla Fenerbahçe savunma arkası koşularını yapamadı. Serdar'ın oyuna girdikten sonra verimsiz olması,
Fenerbahçe'nin golcü oyuncu açığını bir kez daha gösterdi.
Joao Pedro daha erken oyuna girerek, ön bölgedeki yavaşlığa ve kısırlığa çare olabilirdi.
Arao mu Crespo mu?
Fenerbahçe eğer sahaya dörtlü çıkacaksa orta alanda Arao ve Zajc oynayabilir. Çünkü Arao, stoperlerin arasına girip, oyun kurulumu sağlar. Aynı zamanda dikine uzun top da atar. Hocanın ana planında Arao önemli bir yer kaplıyor. Fakat Fenerbahçe üçlü oynayacaksa orada Arao değil Crespo oynamalı. Zaten 3'lü defans hattı, iki kanat beki ile beraber 5 oyuncu savunmada, Arao'nun da topla birlikle yine savunmaya yakın oynaması 6'lıyor. Fakat Crespo'nun oynaması orada hem orta sahaya pas bağlantısı hem dinamizm hem de güç katar. Konyaspor maçında, ev sahibi ekibin merkezi iyi kapatması ve sayısal üstünlüğü ele geçirmesinin altında da bu yatıyor. Crespo - Zajc - Lincoln üçlüsünün orta alanda görev alması, topun Fenerbahçe de kalması demek. Ayrıca Fenerbahçe üçlü oynamaz diyenlere de katılmıyorum. Rakibe göre bu takım her oyunu oynar, özellikle başta Jesus gibi bir hoca varsa.
Çok fazla rotasyon, oyun planını bozuyor
Aslında ayrı bir parantez de kadro rotasyonuna açmak gerekiyor.
Biz bu filmin benzerini Vitor Pereira ile izledik. Kadro dengesini korumak ve her oyuncuya görev vermeye çalışmak, ister istemez oyunun dengesini bozuyor.
Jorge Jesus'un sisteminde Fenerbahçe tek bir oyuncuya bağlı değil. Birisi çıktığında diğeri aynı görevi yerine getirebiliyor. Fakat bu sayı arttıkça, rakibe göre de değişkenlik göstererek, oyuna olumsuz yansıyor. Rotasyonu her maç yapmaktansa rakibe göre yapmak daha mantıklı.
  • Jesus, dünya çapında bir hoca. Fakat ligi yeni yeni tanıyor. Aslında burada yük biraz da ligi bilen ve hocanın yardımcılığını yapan Mehmet Aurelio'ya düşüyor. Aynı zamanda Fenerbahçeli futbolcuların, ayaklarının yere basması gerekiyor. Eğer her maça 'Biz 4 atacağız' diye çıkarlarsa, sonuç hüsrandan büyük olur.
#Ömer Çelikbaşlı
#Fenerbahçe
#Fenerbahçe-Konyaspor maç yorumları
2 yıl önce
Biz bu filmin benzerini Pereira ile izledik
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!