|
Bir bulmacam var...

CHP, Cumhurbaşkanı Gül''ün rektör atamalarına sert tepki gösterdi. CHP''li Kılıçdaroğlu "türban davasının rövanşının alınmaya çalışıldığını" iddia ederek zıvanadan çıktı.

Hangi CHP, bu?

Vaktiyle, Ahmet Necdet Sezer''in atamalarına gözlerini kapatmış olan CHP!

Sezer, kendi oyunun dışında sadece bir oy alabilen bir ismi rektör atadığında CHP neredeydi, mesela?

"732 mi büyük, 384 mü?" diye sorarak Rıza Ayhan''ın Gazi Üniversitesi''ne rektör atanmasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu; Ayhan''ın bir önceki rektörlük seçiminde Kadri Yamaç''tan daha fazla oy almasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından saf dışı bırakıldığını "unutmuş" görünüyor…

Bitmedi: CHP sözcüsü, yakın geçmişte Sezer''i "yandaş medya"dan korumak için eleştirmediklerini söylüyor!

* * *

YAŞ''ta ihraç kararı alınmamasını "siyasi pazarlıklara" bağlamak suretiyle "iftira" atanlar da CHP sözcüleriydi.

Son derece tartışmalı bir konu olan "ihraç kararları" hukuka aykırı ve antidemokratik bir uygulama iken; yıllar sonra ilk kez ihraç kararı alınmadı, diye…

CHP depresyona girdi!

* * *

CHP bir yandan da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt''a zırhlı araç alınmasına itiraz etti, konuyu Meclis''e taşıdı.

Genelkurmay, CHP''ye tepki göstererek Büyükanıt''a bugüne kadar "dört kez suikast girişimi" olduğu için zırhlı araç alındığını açıkladı!

Suikast planlarından birinin Ergenekon iddianamesine yansıdığını unutmuş olamazsınız.

Söz konusu Genelkurmay açıklaması, geçmişte Org. Özkök ile Org. Kıvrıkoğlu''na yönelik suikast girişimlerini de akla getirdi!

* * *

CHP''nin, 21-29 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak''a yapılan çok başarılı ''kara harekatı''nı gölgelemeye çalışan tavrını hatırlayınız:

CHP sözcüsü "ABD''nin güdümünde K.Irak''a girdik, aynı doğrultuda geri çekildik" diyerek kamuoyunu hipnotize etmeye çalışmıştı.

O günlerde Baykal''la Büyükanıt arasında ciddi bir polemik yaşanmıştı.

KKK Org.İlker Başbuğ''un komuta ettiği kara harekatı "ABD''ye rağmen" gerçekleştirilmişti. Başlaması da bitmesi de "Ankara''nın inisiyatifiyle" olmuştu. Hakikat, tam olarak budur.

Tersine bir kanaat oluşturmaya çabalayan, harekatı töhmet altında bırakmaya gayret edenler arasında içimizdeki "Amerikan Muhipleri"nin özel bir yeri vardı:

CHP de onlarla birlikte hareket etmişti.

* * *

Peki, PKK''ya çok büyük darbe vurulan o kara harekatından sadece iki hafta sonra ne olmuştu?

14 Mart''ta "kapatma davası" açılmıştı!

AKP''ye kapatma davası açılacağından CHP yönetimi önceden haberdar edilmişti!

Kapatma davası; Ergenekon örgütünün üzerine peş peşe "şok dalga"larla gidilirken -özellikle de Veli Küçük tutuklandıktan sonraki süreçte- açıldığına göre…

Şayet bir rövanştan söz edilecekse, "kapatma davasının Ergenekon operasyonuna karşı açıldığı" ortadadır.

Savcı Zekeriya Öz''ün hazırladığı iddianamede Ergenekon yapılanması ile başta PKK olmak üzere birbirinden çok farklı örgütler arasında organik bağlantılar olduğu gün ışığına çıkarıldı mı?

Çıkarıldı!

Peki hangi parti ''Darbeci'' Erge-neo-kon örgütüne toz kondurmuyor?

"Ergenekon''un avukatıyım" diyerek babalanan Baykal''ın lideri olduğu CHP!

Sarıkız-Ayışığı-Eldiven darbe girişimlerinin lokomotifi olan ve de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Şener Eruygur''u canla başla savunan da Baykal''ın CHP''siydi!

Eruygur''un başkanlığındaki ADD''ye Çankaya''da iken "sponsorluk yaparcasına büyük bağışta bulunan" Sezer''di!

"367 Şartı"nı önce ciddi almadığı halde "iyi saatte olsunlar"ın devreye girmesiyle Kanadoğlu''nun arkasına yazılan genel başkan da Baykal''dı!

"Sezer ve Kanadoğlu ikilisi, acaba 30 Temmuz''daki kapatma davası kararından birkaç gün önce AYM üyelerinden bazılarıyla görüşmüş olabilirler mi?" diye burada sormuştum…

Final: Bütün bu bağlantılardan sonra bulmacamızı çözmek sizlere kalıyor!

16 yıl önce
Bir bulmacam var...
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler