Bakan Güler ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ı kabul etti
11:15, 16/01/2026, CumaG: Güncelleme: 12:53, 16/01/2026, Cuma
Yeni Şafak

Bakan Güler ve Tom Barrack arasındaki görüşmede Suriye'de 10 Mart mutabakatına uymayan terör örgütü SDG'nin entegrasyonu ve ikili ilişkilerin masaya yatırıldığı değerlendirilyor.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı kabul etti. Kritik görüşmede Suriye'de 10 Mart mutabakatına uymayan terör örgütü SDG'nin entegrasyonu ve ikili ilişkilerin masaya yatırıldığı değerlendirilyor.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ı kabul etti.
Kabulde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da yer aldı.

MASADA SURİYE VAR
Kritik görüşmede Suriye'de 10 Mart mutabakatına uymayan terör örgütü SDG'nin entegrasyonu ve ikili ilişkilerin masaya yatırıldığı değerlendirilyor.
GÜLER'LE GÖRÜŞME ÖNCESİ PAYLAŞIM
Barrak, Güler'le görüşme öncesi sosyal medya hesabından SDG paylaşımı yaptı. ABD'nin Suriye'deki tüm taraflarla temasta olduğunu belirten ABD'li Büyükelçi, "Gerilimi düşürmek, tırmanmayı önlemek ve Suriye hükümeti ile SDF arasında entegrasyon görüşmelerine geri dönmek için gece gündüz çalışmaktadır." diyerek aylardır entegrasyona ayak direyen terör örgütünün sabotaj girişimlerini görmezden geldi.
MSB'DEN DESTEĞE HAZIRIZ MESAJI
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Halep'te terör örgütü SDG'ye yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, "Bu operasyon tamamıyla Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilmektedir. Suriye'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir." açıklaması yapıldı.

Dünya
Venezuelalı muhalif lider Machado devlet başkanı Maduro'yu kaçıran Trump'a Nobel Barış Ödülü'nü verdi

Dünya
İsrail askerleri Suriye'den 250 keçi çaldı

Dünya
Katliamcı İsrail durmuyor: Ateşkese rağmen Deyr Belah'a bomba yağdı
