|

Çin’de 3 camiye kilit

Çin’in Yünnan eyaletinde 3 cami ‘yasa dışı dini eğitim’ verildiği gerekçesiyle kapatıldı. Camilerin kapatılmasını engellemek isteyen Hui Müslümanları ile polis arasında gerginlik çıktı. South China Morning Post’un yayınladığı fotoğraflarda bir cami kapısının zincirlendiği ve mühürlendiği görülüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
​Çin'in Yünnan eyaletindeki kapatılan 3 camiden biri
​Çin'in Yünnan eyaletindeki kapatılan 3 camiden biri

Çin'in Yünnan eyaletindeki üç caminin "yasa dışı dini eğitim" verildiği gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi. Camilerin kapatılmasını engellemek isteyen Çin'in Hui Müslümanları ile yerel güvenlik kuvvetleri arasında gerginlik çıktı. Güvenlik kuvvetlerinin Müslümanları gözaltına alıp almadığı bilinmiyor.

  • South China Morning Post gazetesinin paylaştığı görsellerde bir cami kapısının zincirlendiği ve mühürlendiği görülürken, camilerin isimleri, ne zaman inşa edildiği ilişkin bilgi paylaşılmadı. Ayrıca konuyla ilgili Veyşan yerel hükümetinin "dini alanlardaki uyum ve istikrarı sürdürmek için" ilçenin Huihuidıng, Mamiçang ve Sancia köylerinde cumartesi günü "üç yasa dışı dini etkinlik alanına" yasak getirildiği kaydedildi. Yünnan'da 700 bin Çinli Hui Müslümanı olduğu tahmin ediliyor. Çin'deki 56 etnik gruptan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar) ile Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, yoğun olarak ülkenin kuzey ve kuzeybatısında yaşıyor.
#Çin
#İslamofobi
#Cami
#Kapatma
5 yıl önce