|

Dehşetin izleri

Kabe’de fırtınanın etkisiyle yıkılan vincin oluşturduğu dehşetin izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Vincin düştüğü alan güvenlik çemberine alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 01:43 - 13/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Kabe'de yıkılan vincin oluşturduğu kazanın boyutu sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Devrilen vincin tavaf alanına düşen uzantısının zeminde oluşturduğu hasarın giderildiği görüldü. Bazı mermerlerin değiştiği gözlenen ve say alanının hemen yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölge ise güvenlik çemberine alındı. Kaza sonrası ibadete kapatılan 2. ve 3. kata sabah namazında da hacı adayları alınmadı. Sabah namazını Mescid-i Haram'da kılan hacı dayları, günün ilk ışıklarıyla net bir şekilde gördükleri olay yerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.



BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK VİNÇ


Devrilen ve halen kaldırılmayan vinç, Mescid-i Haram ile Türk hacı adaylarının Kral Sarayı olarak adlandırdığı bina arasında bulunuyor. Söz konusu vinç, bölgedeki en büyük iş makinesi olarak da dikkati çekiyor. Vincin devrilme nedeni ise henüz açıklanmadı. Yıldırım veya fırtına nedeniyle devrilmiş olabileceği iddia ediliyor. Mescid-i Haram'daki tavaf alanının genişletme çalışmaları kapsamında 10'un üzerinde vincin kullanıldığı gözlendi.



GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI


Kaza anında tavaf yapan Türk hacı adaylarından Kadir Derli, vincin büyük bir gürültüyle devrildiğini söyledi. Vincin devrilmesi sonucu birçok kişinin kanlar içinde yere yığıldığını anlatan Derli, ''Güvenlik güçleri hemen ölenlerin üzerini kapattılar'' dedi. Halil Arkıtan da büyük bir kazanın meydana gelmesine rağmen arbedenin yaşanmadığına işaret etti.



9 yıldır bekliyordu




Kabe'de meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybettiği belirtilen ancak resmi olarak açıklanmayan Trabzonlu hacı adayı Erol Karaağaçlı'nın evine ateş düştü. Aynı kazada yaralanan eşi Feride Karaağaçlı'nın hastanede tedavi altına alındığı belirtilirken oğlu Bahadır Karağaçlı, babasıyla en son dün telefonla görüştüğünü söyledi.



İKİ GÜNDÜR HABER ALAMIYORUZ


Babasının 9 yıldır hac farizasını yerine getirmek için sıra beklediğini belirten Bahadır Karağaçlı, “Dün akşam saat 10.30 civarında ölüm haberini aldık. Babamla en son dün telefonla görüştüm. Bana tavafa gidiyoruz, her şey çok güzel oğlum bol bol dua ediyoruz dedi. Hacca gitmek için 9 yıl sıra bekledi. Allah onu kutsal topraklarda aldı, her şey Allah'tan. Annemle beraber gittiler. Annemden şu ana kadar bir haber alamadık. İnşallah kısa zamanda oraya ulaşmaya çalışacağız” dedi. Üç çocuk babası olan Erol Karağaçlı'nın oğlu, cenazenin Kabe'de toprağa verileceğini açıkladı.


#vinç kazası
#Mescid-i Haram
#mekke
9 yıl önce