|

Hayırlı evlat

Kamerunlu Celina Bessem Eba, uçağını kaçırınca İstanbul'da kayboldu. Anne, Kanada’da yaşayan oğlu Devidson Nyenty’den yardım istedi. Uçağa atladığı gibi İstanbul’a gelen hayırlı evlat, fotoğrafıyla aradığı kayıp annesini bulunca büyük sevinç yaşadı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:57 - 11/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Kanada'da yaşayan hayırlı evlat Devidson Nyenty, İstanbul'da kaybolan annesini bulmak için yaklaşık 8 bin kilometre yol kat etti.


Kamerun uyruklu Celina Bassem Ebai, 7 Ekim günü Kanada'nın Toronto kentinden, Air Canada Havayolları'na ait bir uçakla Kamerun'un Douala kentine gitmek üzere yola çıktı. Transit uçuş esnasında uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Dış Hatlar Gidiş Katı arındırılmış salonda bekleyen Ebai, bir anlık dalgınlık sonucu uçağını kaçırdı. İngilizce bilmeyen anne, uçağın kapısına da gidemedi. Annesine uzun süre ulaşamayan Devidson Nyenty, başta Türk Hava Yolları ve TAV olmak üzere birçok kurumla irtibata geçti. Ancak bir sonuç alamadı. Annesinin Kamerun'a giriş yapmadığını öğrenen Nyenty, Kanada'nın Toronto kentinden uçağa atladığı gibi İstanbul'a geldi.



DUYGULANDIRAN BULUŞMA

Nyenty, elinde fotoğrafıyla annesini aramaya başladı. Hayırlı evlat, yaklaşık 3 saatlik bir aramanın ardından annesine kavuştu. 4 gün boyunca havalimanında tek başına beklemek zorunda kalan anne Celine Bessem Ebai, oğlunu karşısında görünce büyük sevinç yaşadı.






#afrika
#aile
#evlat
9 yıl önce